#‎tineREŢEA Gorjului


Tine 1

 

12 AUGUST, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A TINERETULUI!

‪            #‎tineREȚEA Gorjului a desfășurat de Ziua Internațională a Tineretului, activitatea „Open space”, în centrul Municipiului Târgu-Jiu. După alte două activități cu tinerii, „Cafeneaua publică” și „Ofer îmbrățișări gratis”, REȚEAUA a primit alți membri.Cum NUMAI prin DIALOG se poate PROGRESA, dialogul STRUCTURAT a dat răspunsuri întrebărilor Comisiei Europene cu privire la PROBLEMELE TINERILOR.

Coordonatorii, Crina Gurică, Profesor Liceul Tehnologic Roșia Jiu, Rocselana Verdeș, Fundația Cultural Științifică „Gheorghe Magheru”, Târgu-Jiu și Carmen Vulpe, Colegiul Tehnic „General Gheorghe Magheru”, alături de Horațiu Gorun și Mirela Drăgulescu – Direcția Județeană de Tineret Gorj, Florin Dorin Jurebie, Primăria Sacelu, Beatrice Dascălu – Universitatea „Titu Maiorescu”, Monica Tănăsoiu, Simona Sgondea, Vlădoiu Adela – CSEI, Daniela Șcheau și Cristina Mirea – CJRAE Gorj, au discutat cu tinerii despre problemele lor, despre schimbările pe care și le-ar dori în societate. Tineri s-au dovedit inspirați, dovedind o dată în plus că ei sunt viitorul și una dintre prioritățile prezentului. Maturitatea ține de vârstă, înțelepciunea vine o dată cu ea, iar ideile noi sunt de cele mai multe ori apanajul tinerilor.

La nivelul fiecărui județ, rețeaua de lucrători de tineret a realizat până acum 2 activităţi din sfera consultării și a dialogului structurat. Activităţile fac parte din proiectele Lucrătorului de tineret finanţate de către Ministerul Tineretului şi Sportului şi Dialog Structurat cu tinerii 2016 co-finanţat de către Comisia Europeană prin programul Erasmus +.

În cadrul consultării, au fost dezbătute timp de două ore întrebările formulate la Conferinţa Europeană de Tineret din cadrul trio-ului Preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene format din Olanda, Slovacia şi Malta, urmând ca raportul să fie direcţionat către Ministerul Tineretului şi Sportului şi, mai departe, către Uniunea Europeană, anume:
1. Care sunt schimbările din societate care te îngrijorează la momentul actual? De ce ai nevoie pentru a te adapta la momentul actual la aceste schimbări? Ce te-ar face să te simți în siguranță?
2. Ce crezi că te-ar putea ajuta pentru a interacționa mai bine și a spori încrederea în persoane care provin dintr-un mediu care este diferit față de al tău din punct de vedere cultural, social, economic sau religios (sau altele)?
3. Ce se poate face pentru a evita stigmatizarea tinerilor vulnerabili și a le oferi acestora oportunități egale în societate?
4. Ce competențe consideri că te-ar ajuta să depășești situațiile dificile cu care te confrunți?
5. De ce ai avea nevoie pentru a-ți da seama care este propriu tău potențial? dar pentru a-i ajuta și pe ceilalți să facă acest lucru?
Evenimentul s-a organizat pe baza metodei Open Space, în vederea unor răspunsuri eficiente şi complexe, care să identifice problemele tinerilor, dar şi potenţiale soluţii. Activitatea poate fi definită prin implicare, conştientizare şi responsabilizare.

Așa cum spune proverbul, „Dacă nu ai un bătrân, cumpără-l.”, tot așa, dacă nu educi un tânăr, ești fără viitor!

Prof. Verdeș Maria-Rocselana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.