Concursul Regional de Istorie „Dumitru Micu-Popescu” la ediţia a XI-a


 

Concurs NovaciÎn 7 mai 2016 se desfăşoară etapa regională a Concursului de Istorie „Dumitru Micu-Popescu” la Novaci.Concursul aflat la cea de-a XI-a ediţie în anul şcolar 2015-2016 are drept scop promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând interesul tinerilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru trecutul istoric.
Concursul este organizat de Liceul Teoretic Novaci în colaborare cu familia regretatului om de cultură Dumitru Micu-Popescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice, Obştea Banca Gilort, Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj şi săptămânalul ” Vertical”.
Concursul se adresează elevilor din clasele IX-XII. Fiecare liceu participă cu un echipaj constituit efectiv din 3 elevi ai aceluiaşi an de studiu sau din ani de studiu diferiţi.
Concursul cuprinde 3 probe: întocmirea unei lucrări din tematica propusă de maximum 15 pagini cu aparat critic, bibliografie şi anexe, prezentarea lucrării de fiecare echipaj înscris în concurs (prezentare în Power Point). A treia probă constă în 10 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată.
Acest concurs se desfăşoară la Liceul Teoretic Novaci pe data de 7 mai  2016. În prealabil, liceele care doresc să participe la concurs vor lua legătura cu liceul organizator la adresa de e-mail taralesca_m@yahoo.com pentru a-şi confirma participarea.
Evaluarea echipajelor se va realiza după baremele alcătuite de comisia de evaluare formată la începutul concursului din: directorul Liceului Teoretic Novaci, reprezentantul ISJ Gorj, reprezentantul Obştii de moşneni, reprezentantul SŞI Gorj, reprezentantul familiei ilustrului dispărut, reprezentantul FSLI Gorj şi directorul  publicaţiei Vertical.
Se acordă 3 premii şi 3 menţiuni. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul concursului. Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare.
Premiile au următorul cuantum:premiul I: 300 $; premiul II: 200 $;premiul III: 100 $; menţiuni: 50 $. Valoarea premiilor poate fi recalculată, în funcţie de numărul echipajelor aflate în concurs şi de clasarea mai multor echipaje pe aceleaşi loc

Concurs dedicat lui Dumitru Brezulescu

Tematica din acest an este ” Dumitru Brezulescu – un secol de la dispariţia creatorului Novaciului modern”

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.