Dana Constantinescu a demisionat de la conducerea ISJ Gorj


Profesoara Dana Constantinescu a confirmat astăzi demisia din funcția de inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Gorj. La ora când scriem aceste rânduri se așteaptă numirea unui nou inspector școlar general.

Dana Constantinescu a spus într-o conferință de presă că a avut o funcție solicitantă și că a fost surprinsă de multe probleme ivite. “Suntem profesori, atunci când intrăm în sala de clasă știm ce avem de făcut, nu suntem puși în fața unor probleme noi. În momentul în care un profesor deține o funcție într-un inspectorat școlar, această chestiune presupune un domeniu absolut nou, o ocupație cu care nu a mai intrat în contact decât din cealaltă parte a baricadei. Nu este ușor să te ocupi de toate problemele dintr-un județ”, a spus Dana Constantinescu.

Aceasta a precizat însă că a descoperit și profesori sau directori de școli dedicați profesiei. “De când am preluat această funcție de inspector general, în 16 februarie 2021, interesul meu major a fost segmentat în trei părți: elevul, legalitatea și comunicarea”, a mai spus fosta șefă a ISJ Gorj.

Dana Constantinescu a spus că i s-a cerut de multe ori ajutorul, dar l-a acordat doar atunci când era vorba de ceva legal. Aceasta a spus că nu este un om care să țină în mod dezonorant de o funcție și că nu va intra în concediu sau nu va da în judecată ministerul de resort, câtă vreme există o persoană care își asumă funcție. “În această dimineață am trimis demisia mea, la fel a făcut și domnul inspector adjunct Marius Stroie. Nu am niciun regret că părăsesc această funcție”, a mai spus fosta șefă a ISJ Gorj.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.