Concursul de Istorie ”Dumitru Micu- Popescu” la ediția a X-a


MicuLa sfârșitul acestei săptămâni se desfășoară la Novaci Concursul de Istorie ”Dumitru Micu-Popescu”.Concursul aflat la a zecea ediţie în anul şcolar 2014-2015 are drept scop promovarea ideilor de competiţie şi performanţă a studiului istoriei, stimulând  interesul tinerilor cu aptitudini, înclinaţii şi interese deosebite pentru trecutul istoric. Concursul este organizat de Liceul Teoretic Novaci în colaborare cu familia regretatului om de cultură Dumitru Micu – Popescu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, Filiala Gorj a Societăţii de Ştiinţe Istorice,  Uniunea Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, publicaţia Vertical.

Concursul cuprinde 2 probe: întocmirea unei lucrări din tematica propusă de maximum 15 pagini cu aparat critic, bibliografie şi anexe,  prezentată de fiecare echipaj înscris în concurs (prezentare în Power Point). A doua probă constă în 10 de întrebări grilă (itemi obiectivi şi semiobiectivi) formulate din bibliografia recomandată. Nerespectarea acestor cerinţe duce la descalificare.Acest concurs se desfăşoară la Liceul Teoretic Novaci pe data de 9 mai 2015.

Evaluarea echipajelor se va realiza după baremele alcătuite de comisia de evaluare formată la începutul concursului din: directorul Liceului Teoretic Novaci, reprezentantul ISJ Gorj, reprezentantul SŞI Gorj, reprezentantul familiei ilustrului dispărut, reprezentantul FSLI Gorj şi directorul  publicaţiei Vertical .

Se acordă 3 premii şi 3 menţiuni. Se pot acorda şi premii speciale în funcţie de rezultatele obţinute în cadrul concursului. Toţi elevii participanţi vor primi diplome de participare.

Premiile au următorul cuantum:

  • premiul I: 300 $;
  • premiul II: 200 $;
  • premiul III: 100 $;
  • menţiuni: 50 $;

TEMATICĂ: „Gorjul în Primul Război Mondial

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.