Aproximativ 6000 de elevi gorjeni aşteptaţi la Bacalaureat


elevi clasa liceu

În această săptămână sunt aşteptaţi să se înscrie pentru examenul de Bacalaureat circa 6000 de elevi din judeţul Gorj, absolvenţii provenind din seria curentă dar şi din cele anterioare. Din 10 iunie 2013 încep probele de competenţe iar din 1 iulie probele scrise. Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a stabilit 16 centre de examen şi trei de evaluare. Se annunţă un examen cu toleranţă zero pentru cei care vor să trişeze.

Înscrierea candidaţilor la examenul de Bacalaureat se face în perioada 27 – 31 mai 2013 pentru sesiunea iunie – iulie, respectiv 15 – 19 iulie pentru sesiunea august – septembrie. Prima sesiune a Bacalaureatului va începe în data de 10 iunie cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, care se desfăşoară până pe 12 iunie.
Evaluarea competenţelor digitale se desfăşoară între 17 şi 21 iunie. Proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se va desfăşura între 25 şi 28 iunie 2013.

Probele scrise vor începe în data de 1 iulie cu Limba şi literatura română, care va fi urmată în 3 iulie de proba obligatorie a profilului. Proba scrisă la alegere a profilului şi specializării se va da pe 5 iulie, iar rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12,00. Tot în aceeaşi zi, până la ora 16,00, se vor putea depune contestaţiile. Rezolvarea acestora se va face între 9 şi 11 iulie, iar afişarea rezultatelor finale pe data de 12 iulie. Cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2013 va începe în perioada 15 – 19 iulie cu înscrierea candidaţilor.

În zilele de 19 şi 20 august vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală a limbii române, iar între 19 şi 21 august va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă. În zilele de 20 şi 21 august se vor desfăşura evaluările competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională, iar pe 22 şi 23 august cele ale competenţelor digitale.

Prima probă scrisă – cea la limba şi literatura română – va avea loc în 26 august, ea fiind urmată de proba scrisă la limba şi literatura română pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale în 27 august. Proba obligatorie a profilului se va susţine în 28 august, iar cea la alegere a profilului şi specializării în 30 august.

Ion Işfan, inspectorul şcolar general al judeţului Gorj, ne-a declarat că sunt aşteptaţi la examen circa 6000 de absolvenţi din seria curentă dar şi din anii trecuţi. “Aşa cum spunea şi premierul-declară Ion Işfan-va fi un examen correct şi organizat în cele mai bune condiţii. Cei care s-au pregătit vor avea rezultatele aşteptate”.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.