EDITORIAL: Liceele noastre de toate zilele


DSC_0290    În această vară, admiterea în liceele târgujiene va fi una pe viaţă şi pe moarte, cel puţin la cele tehnologice. Motivul? Deşi nu a existat un motiv evident-a se citi performanţe şcolare şi o dezvoltare a bazei materiale-unele licee tehnologice din Târgu-Jiu au cerut clase mai multe. S-a mers, probabil, pe idea că ISJ Gorj va mai tăia din clasele cerute. Doar că, surpriză, au fost aprobate toate cererile pe o idee foarte sănătoasă, o competiţie reală şi cel mai bun să câştige.

Abia acum au apărut problemele, unele licee fiind ţinute artificial în viaţă de mai mulţi ani şi nu speră că vor face prea multe cu clasele cerute(Liceul 4, Bârseşti). Toată lumea se vaietă că sunt clase mai multe şi elevi mai puţini, deci părinţi şi elevi nu ar trebui să ia în calcul liceele care au capotat la ultimele două ediţii ale Bacalaureatului. Şi dacă un absolvent după terminarea liceului pleacă cu Bacalaureatul(„Magheru”, „Energetic”) sau cu o meserie(Auto, Maşini Unelte ş.a.), ca să vorbim de liceele tehnologice, de la altele pleacă doar cu buzunarele mai goale.

Cu alte cuvinte, absolvenţii de clasa a VIII-a care aleg liceele tehnologice, circa 70% din total, trebuie să se ferească de capcane. Ministrul Educaţiei promitea în aceste zile o diferenţiere mai accentuată a Bacalaureatului, toate bune şi frumoase dar un examen nu se ia cu ore nefăcute şi nici cu elevi şi profesori care îi aduni de prin cârciumi, ca exemplu. Criteriile la care ar trebui să se uite cei care aleg în acest an: bază materială, tradiţie şi rezultate, performanţe etc. Nu ne rămâne decât să vă urăm success într-o alegere înţeleaptă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.