Contestaţiile la Evaluarea Naţională prelungite cu două ore


 

Potrivit HOTNEWS, Ministerul Educaţiei anunţă ca a decis să prelungească cu doua ore programul de depunere a contestaţiilor pentru Evaluarea Nationala 2013. In consecinta, elevii vor putea depune contestaţiile sambata intre orele 16.00 – 22.00.

 

Argumentul folosit de MEN este cel puţin ciudat: Modificarea a fost decisa in urma solicitarii venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania”, care a informat ministerul ca „enoriasii sai respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde nici un fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”.

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anunţat astăzi ca a decis prelungirea intervalului orar alocat pentru depunerea de contestatii la Evaluarea Nationala de clasa a VIII-a, din ziua de sambata, 29 iunie. In baza Ordinului de ministru 3.974/26.06.2013, orarul de depunere a contestaţiilor se prelungeste cu doua ore, faţă de calendarul initial. Elevii vor putea depune contestatiile intre orele 16.00 – 22.00.

Ministerul precizeaza ca a „notificat inspectoratele scolare judetene/al municipiului Bucuresti sa puna in aplicare, imediat, Ordinul de ministru”.

„Modificarea a fost decisa in urma solicitarii venite din partea Bisericii Adventiste de Ziua a Saptea din Romania, care a precizat MEN, printr-o adresa, ca enoriasii sai respecta ziua de sambata ca pe una de repaus si de sarbatoare religioasa si nu pot intreprinde nici un fel de alte activitati laice, pana la apusul soarelui”, găsim în comunicatul MEN.

„Prin decizia adoptata, MEN intelege sa respecte drepturile garantate de Constitutia Romaniei si de legile statului roman privind libertatea de constiinta si asigurarea de sanse egale tuturor elevilor, indiferent de cultul de care apartin acestia”, se mai arata in comunicatul Ministerului.

După cum am mai anunţat, admiterea în liceu in anul scolar 2013 – 2014 începe pe 5 iulie, cu completarea fiselor de inscriere de catre absolventii claselor a VIII-a. Inscrierea in clasa a IX-a se face fara examen, pe baza mediei de admitere. Media de admitere este media aritmetica intre media generala la Evaluarea Nationala si media generala de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a. Exceptie fac clasele de liceu pentru care elevii trebuie sa sustina probe de aptitudini, clasele cu predare in regim bilingv pentru care elevii trebuie sa sustina probe de verificare a cunostintelor de limba moderna si clasele cu predare in limbile minoritatilor nationale.

Pe 16 iulie are loc prima repartizare computerizata in invatamantul liceal de stat a absolventilor clasei a VIII-a, iar pe 17 iulie se afişează rezultatele.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.