PREMIERĂ Ministerul Educaţiei Naţionale a realizat prima videoconferinţă cu toate centrele de examen la Bacalaureat din ţară


          Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a susținut, duminică, 30 iunie, o videoconferință cu reprezentanții inspectoratelor școlare județene / al municipiului București, reprezentanții celor 583 de centre de examinare și ai celor 155 de centre de evaluare din cadrul examenului de Bacalaureat 2013.
MEN a realizat, astfel, pentru prima oară, o transmisiune video și on-line cu toți actorii implicați în organizarea examenelor naționale, la nivel de țară. În acest fel, și profesorii din centrele de examinare și evaluare au putut adresa întrebări ministrului și echipei ministeriale, în scris, în timp real. Ministrul Remus Pricopie a transmis celor prezenți că principalul obiectiv este asigurarea bunei desfășurări a probelor scrise la Bacalaureat, care debutează luni, 1 iulie. Ministrul a declarat toleranță zero față de orice act de corupție și față de orice tentative de fraudare. Pentru comunicarea în timp real a situațiilor care ies din litera legii, MEN a creat, pentru public, pe site-ul www.edu.ro, pe prima pagină, o secțiune specială  – Sesizează fapte de corupție aici! Publicul poate semnala orice suspiciune privind desfășurarea examenului de Bacalaureat 2013 și pe site-ul www.educatiepentruviitor.ro sau la Telverde valabil în fiecare județ. Numărul este 0800.801.100 și poate fi apelat, gratuit, între orele 8.00 – 21.00. Personalul implicat în organizarea sesiunilor examenului de Bacalaureat 2013 are obligația de a afișa, într-un loc vizibil, numărul și adresele la care pot fi anunțate diversele situații.
Examenele scrise din cadrul Bacalaureatului 2013, sesiunea iunie- iulie, încep luni, 1 iulie, cu proba la Limba și literatura română – proba E)a). Marți, 2 iulie, se desfășoară proba la Limba și literatura maternă – proba E)b), iar miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului – proba E)c). Examenul de Bacalaureat se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării –  proba E)d). Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12.00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 8 iulie, între orele 12.00 – 16.00. Contestațiile se vor soluţiona în intervalul 9-11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afișeze rezultatele finale.
Pentru sesiunea iunie-iulie, s-au înscris la Bacalaureat 188.251 de absolvenți, iar la proba de Limba și literatura română, 162.338 de absolvenți. 7.762 sunt așteptați la proba de Limba și literatura maternă, 174.555 la proba obligatorie a profilului și 165.373 la proba la alegere a profilului și specializării. Diferențele în ceea ce privește numărul de candidați provin din faptul că o parte dintre aceștia sunt absolvenți ai seriilor anterioare care au susținut și promovat unele dintre probe, echivalându-şi ulterior notele pentru această sesiune.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.