Întâlnire Minister-Sindicate fără rezultate notabile


constantin-huicaLa jumătatea săptămânii trecute a avut loc o întâlnire a ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, cu Simion Hăncescu, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. Vă prezentăm câteva concluzii după cum ni le-a împărtăşit Constantin Huică, liderul USLI Gorj.

Miercuri, 21.08.2013, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hancescu, a participat la o întâlnire cu ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie. Principalele probleme aduse în discuţie de către preşedintele FSLI au vizat: salarizarea personalului din învăţământ, Legea Educaţiei Naţioanale, necesitatea organizării concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din inspectoratele şcolare  şi din unităţile de învăţământ.

Ministrul Remus Pricopie a confirmat că există la nivel de guvern intenţia de modificare a legii salarizării în sectorul bugetar, dar nu a putut să dea amănunte referitoare  la ceea ce se intenţionează  cu salarizarea în învăţământ.

Legat de Legea Educaţiei Naţioanale, ministrul educaţiei a precizat că există voinţa politică de a se modifica această  lege, lucru care se va întâpla, cel mai probabil, după începerea sesiunii de toamnă a Parlamentului României.

În ceea ce priveşte organizarea concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere din inspectoratele şcolare  şi din unităţile de învăţământ, domnul Remus Pricopie a promis că în luna octombrie va fi publicată în Monitorul Oficial metodologia privind organizarea acestor concursuri, după care se va stabili şi un calendar. Primele concursuri  vor fi organizate pentru inspectorii şcolari generali, inspectorii generali adjuncţi, directorii caselor corpului didactic, directorii de licee, apoi pentru directorii şcolilor generale şi grădiniţelor.

Preşedintele F.S.L.I. a ţinut să precizeze că directorii unităţilor de  învăţământ trebuie să fie aleşi de către colectivele acestora, pentru a înceta  numirile politice care fac atâta rău învăţământului.

De asemenea, preşedintele F.S.L.I. şi-a exprimat nemulţumirea generată de faptul că Guvernul României nu a dat încă niciun semnal referitor la cele peste 20.000 de memorii individuale şi colective ale personalului nedidactic depuse de F.S.L.I. la Guvern în urmă cu peste o lună, memorii prin care semnatarii şi-au exprimat indignarea faţă de salariile lor de mizerie.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.