„Bani de liceu”, o şansă pentru mii de elevi gorjeni


Au început înscrierile pentru Programul national de protective socială „Bani de liceu”. În judeţul Gorj, în anul şcolar precedent au fost peste 2000 de beneficiari. Cei care vor obţine bursa, vor primi 180 lei lunar până la vacanţa de vară.

Liceenii gorjeni care provin din familii cu venituri reduse pot beneficia şi în anul şcolar 2013-2014 de ajutorul financiar acordat prin Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Pentru a beneficia de acest ajutor financiar de la stat, elevii trebuie să depună cererile la secretariatele liceelor la care învaţă, până la data de 1 octombrie 2013.În anul şcolar precedent, peste 2.000 de elevi din judeţul Gorj au beneficiat de ajutorul lunar în valoare de 180 de lei acordat în cadrul programului „Bani de liceu”. Cele mai multe cereri de sprijin financiar au venit de la Colegiul Tehnic Motru (190), Liceul Tehnologic Turceni (183), Liceul Teoretic Novaci (149), Colegiul Auto “Traian Vuia” Târgu-Jiu (105), Colegiul Tehnic Mătăsari (100) şi  Liceul Tehnologic Bustuchin (96).

Ajutor pentru venituri sub 150 lei/membru de familie

Ministerul Educaţiei Naţionale va derula şi în anul şcolar 2013-2014 Programul naţional de protecţie socială „Bani de liceu”. Astfel, acest program este destinat elevilor care se află în întreţinerea familiilor al căror venit brut pe membru de familie, realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului este de maxim 150 lei RON, precum şi elevilor care beneficiază de o măsură de protecţie ori aflaţi sub tutelă sau curatelă în cazul respectării condiţiei de venit precizate. La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de familie în ultimele 3 luni anterioare depunerii dosarului, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii, burselor sociale, precum şi altor ajutoare cu caracter social acordate elevilor. Sprijinul financiar prevăzut în cadrul programului “Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor şcolare, inclusiv pe timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat. Cuantumul ajutorului este de 180 de lei pe lună. Potrivit calendarului de desfăşurare a programului, elevii trebuie să depună cererile până la data de 1 octombrie, urmând ca efectuarea anchetelor sociale şi evaluarea eligibilităţii cererilor să se facă până la data de 23 octombrie 2013. Centralizarea cererilor se va finaliza la data de 27 octombrie, iar lista beneficiarilor se va afişa pe data de 28 octombrie. Contestaţii se pot depune în perioada 28 octombrie – 2 noiembrie, urmând ca rezolvarea acestora să se facă în intervalul 2-6 noiembrie.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.