Cadrele didactice acuză Guvernul de discriminare în comparaţie cu medicii


100_1727Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a precizat agenţiei Mediafax  că, în educaţie, majorări salariale de până la 10 la sută ar urma să fie făcute celor care au între zero şi şase ani vechime, nu doar debutanţilor, care au cel mult doi ani vechime.

„Nu ştiu exact cum se vor face aceste creşteri. Presupun că vor fi majorări graduale. Însă, dacă unui debutant îi va creşte salariul de bază cu 10 la sută, diferenţa între un debutant şi un angajat cu 10 ani vechime va fi de doar şase lei la salariul de bază. Deci se va ajunge la o aplatizare şi mai mare a grilei. Este total nemulţumitor faţă de ce am cerut noi”, a mai spus preşedintele FSLI, Simion Hancescu.

Liderul sindical a adăugat, în acelaşi context, că pentru medicii rezidenţi s-a găsit o soluţie prin introducerea bursei, el considerând că această măsură duce la o situaţie de discriminare între educaţie şi sănătate.”Probabil că este vorba de raţiuni contabiliceşti. În Educaţie sunt peste 30.000 de angajaţi care au între zero şi şase ani vechime. Această majorare propusă pentru educaţie nu va conduce, din păcate, la o creştere a atractivităţii (pentru acest sistem – n.r.). Trebuia o măsură mai radicală. Dacă se va continua cu aceeaşi politică, numărul celor cu vocaţie va fi tot mai mic în educaţie”, a mai spus Hancescu.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.