Ministerul Educației Naționale și Federațiile Sindicale au semnat noile contracte colective de muncă


FSLIMinistrul Remus Pricopie şi ministrul delegat Mihnea Costoiu au semnat, vineri, 31 octombrie, alături de preşedinţii celor trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ – Simion Hancescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ), Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”) şi Anton Hadăr (Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater”) -, noile contracte colective de muncă pentru personalul din învăţământul preuniversitar şi superior (inclusiv cercetare). Contractele colective, aflate în vigoare la acest moment, expiră pe 2 noiembrie 2014.

Remus Pricopie a declarat despre acest eveniment, într-o postare pe site-ul MEN: „Dialogul social este expresia unei abordări consensuale a vieţii sociale, iar faptul că în ultimii ani România a cunoscut pacea socială demonstrează că dialogul şi cooperarea au redevenit instrumente de lucru curente pentru Guvernul României. În domeniul educaţiei, guvernul Ponta a reuşit să reintroducă normalitatea în relaţia cu sindicatele. După mulţi ani în care dialogul social a fost anulat, deciziile fiind luate fără dezbateri şi consultări, sindicatele din educaţie au redevenit un partener de dialog al Guvernului. Astfel, multe dintre problemele semnalate au fost rezolvate. Altele sunt încă în lucru, dar ceea ce contează cu adevărat este că ele se află pe agenda premierului şi a Ministerului Educaţiei, că uşa este deschisă şi că există toată disponibilitatea de a găsi soluţii.

În faţa deschiderii totale pe care o am în relaţia cu sindicatele, reprezentanţii cadrelor didactice au avut şi au, la rândul lor, o abordare constructivă, contribuind la refacerea dialogului social. De aceea, în contextul în care ieri am semnat, alături de preşedinţii celor trei federaţii sindicale reprezentative din învăţământ, noile contracte colective de muncă pentru personalul din învăţământul preuniversitar şi superior, vreau să le mulţumesc pentru că au susţinut instaurarea normalităţii în societatea româneacă, cel puţin sub acest aspect, al dialogului social atât de necesar într-un domeniu complex şi vital precum educaţia.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.