Priorităţi ale noului preşedinte Klaus Iohannis în domeniul Educaţiei


iohaniRomânia este o problemă la nivelul Uniunii Europene ca urmare a scăderii demografice accentuate. Preşedintele Klaus Iohannis a avut acest lucru în vedere în momentul când şi-a elaborat programul electoral pentru alegerile din această toamnă. Măsurile care să încurajeze natalitatea vor fi o prioritate.

Astfel, preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, si-a propus ca in perioada 2015-2020 sa aducă modificări  in privinta concediului pentru mame şi indemnizatia pentru creşterea copilului şi să adopte măsuri ca să încurajeze natalitatea.

„Pentru orizontul anilor 2015-2020, voi propune spre dezbatere mai multe directii de actiune. Prima dintre ele vizeaza ieşirea din mentalitatea de austeritate atunci când vine vorba de concediul şi indemnizaţia pentru creşterea copilului si adoptarea unor măsuri in acest sens care sa nu descurajeze natalitatea”, declară Klaus Iohannis.

De asemenea, preşedintele  a promis creşterea accesului la servicii de grădiniţă si creşă şi propune introducerea unor tichete pentru subvenţionarea costului acestor servicii. „A doua directie urmăreşte creşterea accesului la servicii de grădiniţă si creşă. Putem avea în vedere inclusiv introducerea unor tichete pentru subvenţionarea costului acestor servicii, cu impact in bugetul gospodăriilor. În prezent, exista asemenea tichete, dar ele sunt suportate exclusiv de angajatori, în regim voluntar”, mai prevede programul noului presedinte al Romaniei.

Preşedintele Iohannis intenţionează să introducă de anul viitor si un sistem de deduceri personale pentru persoanele fizice care realizează venituri si pentru cele care au copii în îngrijire.

„În al treilea rând, în perspectiva anului 2016, ca Preşedinte al României, voi propune gândirea unui sistem de deduceri personale pentru persoanele fizice care realizează venituri potrivit Codului Fiscal, ţintit pentru persoanele care au copii in îngrijire. Spre deosebire de deducerile din prezent, cuantumul acestora trebuie sa fie sesizabil în bugetul individual sau al gospodăriei. Măsura este menita sa sprijine natalitatea responsabila”, mai prevede programul lui Iohannis.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.