Candidații la Definitivat au un site propriu pentru informații


Magheru 401În acest an școlar  s-au înscris în vederea susţinerii examenului de definitivare în învăţământ 179 de dascăli din Gorj. Până la data de 5 iunie 2015, aceştia vor susţine două inspecţii la clasă, în unitatea de învăţământ la care sunt încadraţi sau, după caz, într-o altă unitate de învăţământ, cu avizul inspectorului şcolar pentru dezvoltarea resursei umane şi al directorului unităţii de învăţământ primitoare.

Pentru cei înscriși, proba scrisă este programată în data de 9 iulie 2015. Pentru a se putea prezenta la această probă, candidaţii trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele condiţii: să aibă calificativul parţial pentru anul şcolar în curs: “Bine” sau “Foarte bine”; să aibă media notelor finale la inspecţiile speciale cel puţin 8; să aibă stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, de cel puţin un an (sau ore de predare echivalente normei de un an) ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite. Primele rezultate ale examenului de definitivare în învăţământ vor fi afişate în cursul zilei de 14 iulie.

În zilele de 14 şi 15 iulie, candidaţii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate în perioada 16-17 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie publicate pe 18 iulie. Pentru a putea fi considerate admise, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 8. Certificatele de acordare a definitivării în învăţământ vor fi eliberate de către inspectoratele şcolare până la data de 1 septembrie 2015. Cadrele didactice care nu obţin definitivarea în învăţământ pot fi angajate în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar numai pe perioadă determinată, cu statut de profesor debutant.Cadrele didactice din judeţul Gorj care s-au înscris pentru a susţine examenul de definitivare în învăţământ pot afla informaţii utile legate de desfăşurarea acestui examen accesând site-ul Definitivat 2015, lansat săptămâna trecută de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice. Acesta este disponibil la adresa http://definitivat.edu.ro/2015/.
Prin intermediul acestui site, cadrele didactice pot consulta Metodologia-cadru privind organizarea şi desfăşurarea examenului naţional de definitivare în învăţământ, calendarul examenului, dar şi lista Hotărârilor de Guvern privind autorizarea de funcţionare provizorie sau acreditarea specializărilor din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular, profilurile, specializările, durata studiilor, precum şi titlurile obţinute de absolvenţii învăţământului universitar, nomenclatorul domeniilor şi al specializărilor universitare din cadrul instituţiilor de învăţământ superior de stat şi particular, structurile şi specializările universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu din instituţiile de învăţământ superior şi Ordinele de ministru prin care au fost aprobate programele de studii universitare de masterat. Pe site au mai fost postate şi programele pentru examenele la Arte, Educaţie fizică şi sport, Învăţământ primar şi preşcolar, Limbă şi comunicare, Matematică şi ştiinţe, Om şi societate şi Tehnologii, precum şi Modelul-cadru de structură de subiect şi de barem de evaluare pentru examenul naţional de acordare a definitivării în învăţământ din anul 2014.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.