Tinerii gorjeni au marcat cei 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România


DSC00039 DSC00004 DSC00008 DSC00017 DSC00018 DSC00020 DSC00022 DSC00027 DSC00030 DSC00033Într-o vreme când țara pare să fie cuprinsă de acțiuni politice care nu își găsesc un corespondent popular, dovadă participările mai mult decât simbolice, la Târgu-Jiu s-au strâns tinerii atrași de idealurile naționale. Sute de tineri gorjeni purtând un steag adus din Basarabia au străbătut orașul de pe Jiu, pe traseul operelor brâncușiene, în amintirea celor 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Acţiune inedită vineri seara la Târgu-Jiu în  Parcul Central, acolo unde au fost aşteptaţi toţi cei interesaţi să marcheze trecerea a 97 de ani de la Unirea Basarabiei cu România. Filiala Gorj a Platformei Unioniste „Acțiunea 2012” a adus la Târgu Jiu un tricolor cu o lungime de 100 de metri, din Basarabia, acesta a fost  purtat pe străzile din oraș pentru a le reaminti gorjenilor de marele eveniment de acum aproape un secol. La acțiune au participat reprezentanți ai filialelor județene de la Societatea de Științe Istorice din România  și Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria”, dar și de la Consiliul Județean al Elevilor Gorj, marșul simbolic și unionist s-a desfășurat pe traseul dintre Masa Tăcerii și Coloana Infinitului.

Valentin Chepeneag, liderul Acțiunea 2012, ne-a declarat în exclusivitate:” Evenimentul din această seară are drept obiectiv atât marcarea datei istorice, cât și urgentarea realizării Unirii celor două state românești, pe fondul contextului internațional extrem de favorabil. Țin să mulțumesc tuturor participanților care au venit chiar dacă din punct de vedere meteorologic nu au fost cele mai bune condiții. Țin să remarc momentul  de la Coloana Infinitului,  recitalul de muzică patriotică al  folkistului Florin Camen și aprinderea celor 97 de lampioane tricolore care să marcheze trecerea celor 97 de ani scurși de la unirea Basarabiei cu Patria Mamă”

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.