Elevii vor petrece mai mult timp la şcoală


CurajDeşi nu există bază materială adecvată iar resursele financiare nu se găsesc niciodată pentru învăţământ, ministrul Educaţiei îşi  doreşte un nou program şcolar pentru elevii din învăţământul preuniversitar. Acesta presupune mai mult timp la şcoală, mai puţine teme si o masă caldă.

Pentru a avea mai mult timp pentru activităţile recreative şi extraşcolare, elevii ar trebui sa stea mai mult la şcoală, unde să primească si o masă caldă, si sa nu aiba teme excesive, considera Ministrul Educaţiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Adrian Curaj.

Acesta a declarat într-o emisiune de televiziune:„Eu as vrea sa stea mai mult (la scoala – n.r.), pentru ca toată experienţa internaţionala e legata de un copil care sta la scoala destul de mult. Şcoala dupa scoală este importanta. Exista si o masa calda in cele mai multe tari dezvoltate si Romania nu are de ce sa nu se considere o tara dezvoltata. Atunci cand ajung acasa, dupa ce stau mai mult, sa nu aiba teme excesive si sa se ocupe de alte lucruri care (…) sa-i faca intregi ca oameni”.

Întrebat daca acest proiect este posibil in Romania, ministrul a afirmat ca „este realist si posibil in foarte multe zone”. El a aratat ca in zonele rurale scolile sunt inchise incepand cu ora 13,00.

„De ce sa nu tinem mai mult copiii acolo, de ce sa nu lucram cu ei si sa nu folosim infrastructura educationala acolo?”, a spus Adrian Curaj.

In ceea ce priveste masa calda, demnitarul a apreciat ca acest proiect se poate pune cel mai bine in practica in mediul rural, unde exista produse alimentare naturale. Dincolo de asta, a explicat Curaj, un astfel de plan poate avea impact asupra mediului economic local.

„S-ar putea ca iniţiativa privata să aducă acea masa calda la un cost rezonabil, folosind ingredientele locale la o calitate pe care nici nu ne-am aştepta s-o avem acum”, a adaugat ministrul. Acesta si-a exprimat speranţa ca în toamnă să existe deja un proiect-pilot in acest caz.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.