Registrul Infrastructurii în Învățământul Preuniversitar finalizat de MENCS


PregatitoareLa nivel naţional, aproximativ 18% dintre unităţile de învăţământ preuniversitar nu au avize IGSU, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educaţiei, Mirabela Amarandei. Dintr-o statistică la nivelul județului Gorj, situația este mult mai dramatică

Mirabela Amarandei a declarat că la nivel național doar 18% dintre unitățile de învățământ preuniversitar nu au avize IGSU.„Situaţiile sunt multiple şi mă refer la motivele pentru care nu ar putea avea aceste avize. (…) Vorbim de scări de incendiu care lipsesc sau uşi de evacuare, vorbim de infrastructură şcolară. Pe de altă parte, suntem în curs de realizare şi finalizare a Registrului infrastructurii în învăţământul preuniversitar, care ne va oferi practic paleta întreagă a situaţiilor pe care le avem în unităţile de învăţământ preuniversitar, nu doar din perspectiva aceasta IGSU, cât şi din perspectiva avizelor sanitare”.
Având în vedere faptul că interesul este unul general, în opinia sa în această chestiune trebuie să implice şi autorităţile locale nu doar Ministerul Educaţiei. „Ministerul este cel care centralizează situaţia, pentru că este un interes general nu doar al ministerului ci al întregii comunităţi în ceea ce priveşte infrastructura şcolară. Cei care au în administrare aceste clădiri sunt autorităţile publice locale”, a afirmat purtătorul de cuvânt al MENCŞ.

Grigore Alexandrescu

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.