IMPORTANT O adresă care vine prea târziu, directorii de școli care au ratat concursul pot rămâne pe funcții


adresa-directori

Noua conducere a Ministerului Educației Naționale, noua titulatură a instituției, a intervenit vineri, 6 ianuarie 2016, cu o adresă menită să ajute inspectoratele școlare să rezolve problemele din sistem după înlocuirile de directori de școli în mijlocul anului școlar. Decizia Ministerului vine extrem de târziu, în unele școli unele cadre didactice fiind convinse foarte greu să preia conducerile acestora.

 

Redăm mai jos conținutul adresei nr 24 187 din 6 ianuarie 2017 a Ministerului Educației:”În vederea soluţionării situaţiilor pentru care nu s-au emis deciziile de numire în funcţiile de director și director adjunct prin detaşare în interesul învăţământului, situaţii raportate la data de 6.01.2017, prin derogare de la prevederile art. 24 alin. (1) din Metodologia privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar, aprobată prin OMENCS nr. 5080/2016, în funcţiile de director şi director adjunct rămase vacante după validarea rezultatelor concursului pot fi numite şi persoanele care până la organizarea concursului au ocupat funcţii de director sau de director adjunct în unitatea de învăţământ respectivă şi nu au participat la concurs sau au participat la concurs, dar nu au fost admise.
Numirea prin detaşare în interesul învăţământului se realizează prin decizia inspectorului şcolar general, cu avizul consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar şi cu acordul scris al persoane solicitate, până la organizarea unui nou concurs, dar nu mai târziu de sfârşitul anului şcolar 2016 – 2017.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.