Simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului în luna martie


Elevi

Simularea evaluării naționale pentru elevii claselor a VIII-a și cea a examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a se vor desfășura în luna martie, practic la aceleași date. Aproximativ 14 000 de elevi sunt așteptați la aceste simulări în județul Gorj.

Probele vor începe pe 13 martie cu proba scrisă la Limba și literatura română, potrivit unui ordin aprobat de ministrul Educației. Pe 13 martie 2017, sunt programate atât proba scrisă la Limba și literatura română pentru elevii claselor a VIII-a care susțin simularea Evaluării Naționale, cât și pentru cei din clasele a XI-a și a XII-a care susțin simularea examenului Bacalaureatului.

Pe 15 martie 2017  vor avea loc proba scrisă la Matematică pentru simularea Evaluării Naționale și proba scrisă obligatorie a profilului pentru Bacalaureat.

Totodată, pe 17 martie 2016 va avea loc proba la alegere a profilului și specializării care va fi susținută numai de elevii claselor a XII-a.

Potrivit calendarului, toate rezultatele se vor afișa pe 31 martie 2017.

Ordinul prevede că elevii claselor a VIII-a vor susține simularea la Limba și literatura română, Matematică și Limba și literatura maternă.Elevii claselor a XI-a vor susține simularea Bacalaureatului la Limba și literatura română, Matematică, Istorie și Limba maternă.

Elevii din clasele a XII-a vor fi verificați la Limba și literatura română, Limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale, și probe la alegere din Matematică, Istorie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Geografie, Logică, argumentare și comunicare, psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie.

Rezultatele elevilor vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ și discutate individual cu aceștia. Ordinul mai prevede că vor avea loc discuții la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Un gând despre “Simulările Evaluării Naționale și Bacalaureatului în luna martie

  1. Pingback: Simulare Evaluare Națională – datele desfășurării probelor | Şcoala Gimnazială "Constantin Brâncuşi" Târgu Jiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.