Film despre Ecaterina Teodoroiu lansat vineri la Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu”


Un film nou despre Ecaterina Teodoroiu și faptele sale de vitejie va fi lansat în data de 10 martie 2017 la Cinematograful ”Sergiu Nicolaescu”.  Este vorba de un documentar de 40 de minute, realizat de documentaristul și publicistul gorjean Dorin Brozbă. Acțiunea este sprijinită de Centrul Național de Informare și Promovare Turistică ”Constantin Brâncuși”, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” ș.a.

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică ,,Constantin Brâncuși’’ va organiza un eveniment în memoria acesteia. Astfel, la Cinematograful ,,Sergiu Nicolaescu” din Târgu Jiu va rula mâine, începând cu ora 11:00, filmul ,,Ecaterina Teodoroiu eroina poporului roman”.  Filmul a fost realizat de către documentaristul Dorin Brozbă cu imagini de arhivă, iar durata acestuia este de 40 de minute. Intrarea este liberă, târgujienii și nu numai fiind așteptați la un moment de excepție.

Filmul se intitulează „Cătălina Teodoroiu, eroina poporului român” și cuprinde inclusiv materiale de arhivă.Data lansării nu a fost aleasă întâmplător, după cum spune Dorin Brozbă.  „În data de 10 martie se împlinesc exact 100 de ani de la avansarea Ecaterinei la gradul de sublocotenent.  Noi ne-am axat mai mult pe partea militară, pentru că poveşti şi legende sunt foarte multe. Am fost şi în Vrancea, am discutat și cu oamenii de acolo. Nu vreau să schimb eu istoria, dar am introdus tot ce depinde pentru spectatorul contemporan, fiind un film documentar”, a explicat realizatorul filmului, Dorin Brozbă.

Rolul Ecaterinei Teodoroiu este interpretat de o tânără  din Rovinari, Bianca Mitrică, pentru perioada când eroina era mică, dar și de o angajată de la Muzeul Județean, Adina Cotorogea. „Partea care i se cuvine Ecaterinei am făcut-o cu aceasta fată care, în viziunea mea, seamănă cu Ecaterina. Eu nu mi-am permis să aduc actori de la Teatrul Național București. Avem și pe Mănoiu, câteva secvențe cu el, care este Dragoș Predoiu, juristul Muzeului Județean”, a mai spus publicistul pentru cotidianul Pandurul.

Filmul va fi prezentat și la București, la Ministerul Apărării Naționale, în data de 17 martie 2017, după cum ne-a declarat Adrian Tudor, viceprimarul municipiului Târgu-Jiu. Ulterior, documentarul va fi prezentat de realizator  prin toată țara. După lansare, filmul va putea fi găsit în format DVD, la Casa Memorială din Târgu Jiu, dar și la Muzeul Județean. Cei interesați îl vor putea achiziționa la un preț mai mult modic. Va ajunge și la școlile din oraș și județ, pentru a fi prezentat elevilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.