EXCLUSIV S-au stabilit câștigătorii la faza județeană a Sesiunii de Referate și Comunicări Științifice ale Elevilor de Liceu la Istorie


Colegiul Economic ”Virgil Madgearu” din Târgu-Jiu a găzduit în 25 martie 2017 faza județeană a Sesiunii de Referate și Comunicări Ştiinţifice ale Elevilor de Liceu la Istorie. S-au calificat la faza națională elevele Denisa Șarapatin de la Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”-Secțiunea ”Istoria Universală” și Daniela Latu-Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru-Secțiunea ”Istoria Românilor”.

Județul Gorj va fi reprezentat la faza națională a Sesiunii de Referate și Comunicări Științifice ale Elevilor de Liceu la Istorie, competiție desfășurată la Focșani în perioada 24-27 iulie 2017, de elevele Denisa Șarapatin-CEVM-pregătită de profesoara Mihaela Ioniță-Niculescu și eleva Daniela Latu-CNGC Motru-pregătită de profesorul Nicolae Negrea.
Comisia județeană de organizare şi evaluare a ”Sesiunii de referate și comunicări științifice ale elevilor”, anul şcolar 2016 – 2017, a avut următoarea componenţă:
Preşedinte: – Prof. Ion Ișfan – Inspector Școlar General

Preşedinte executiv: Prof. Grigore Alexandrescu – Inspector școlar

Vicepreședinte Subcomisia 1 – Istoria Românilor – Prof. dr. Marcela Mrejeru
Vicepreședinte Subcomisia 2 – Istoria Universală – Prof. Cornel Șomîcu
Secretar: prof. Lăcrămioara Badea
Profesori evaluatori:
Subcomisia 1 – Istoria Românilor:
– Prof. Sarcină Gabriel – Liceul Tehnologic ”C-tin Brâncuși” Peștișani i
– Prof. Udroiu Vasile – Liceul Energetic Tg – Jiu
Subcomisia 2 – Istoria Universală:
-Prof. Lupulescu Dănuț – Colegiul ”Mihai Viteazul” Bumbesti Jiu
-Prof. Voicu Teodor – Școala Gimnazială nr. 1 Albeni
Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie, are ca obiective educarea capacităţii de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivităţii şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play.
Formă de manifestare a creativităţii elevilor, această activitate se manifestă prin realizarea de referate sau comunicări elaborate pe o temă propusă de participanţi, la una din cele două secţiuni:
a) Istoria Românilor
b) Istorie Universală
Realizarea acestor proiecte, care îmbracă forma unor comunicări ştiinţifice (cu aparat critic şi bibliografie) este coordonată de profesorul de specialitate (istorie). Tema acestor comunicări este aleasă de elev, prin consultarea cu profesorul coordonator.
Lucrările vor putea fi însoţite de imagini (video, diapozitive etc.), planşe, fond audio şi orice alt suport care poate contribui la o mai bună susţinere orală.
Lucrarea nu trebuie să depăşească 10 pagini, font, New Times Roman, mărime 12, la un rând, iar cei calificaţi la etapa naţională trebuie să prezinte comisiei un rezumat de 2 pagini.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.