Rezultate de excepție pentru tinerii informaticieni gorjeni


Faza Națională a Olimpiadei de Tehnologia Informației  s-a desfășurat la Ploiești la sfârșitul săptămânii trecute și a adus câteva rezultate de excepție pentru învățământul gorjean. Astfel, într-un clasament al rezultatelor, județul Gorj ocupă primele poziții alături de județe precum Cluj, București și Dolj.

În competiție, județul Gorj a fost reprezentat de către 5 elevi de la 4 unități școlare după cum urmează: un  elev de la Colegiul Național ”Spiru Haret”, un  elev de la Liceul Teoretic Novaci , 2 elevi de la Liceul Tehnologic Turceni și un  elev de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”, iar 4 dintre aceștia au reușit să obțină premii sau medalii.
Pentru județul Gorj, premiile au fost obținute de elevii :  Andrei Niță clasa a IX-a de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” Tg-Jiu – locul I și medalie de aur, Bogdan Ilie, clasa a XII-a de la Colegiul Național „Spiru Haret”-locul IV și medalie de aur; Robert Necșoiu, clasa a XI-a de la Liceul Tehnologic Turceni, medalie de bronz, Ovidiu Taraleșca, clasa a XII-a de la Liceul Teoretic Novaci, medalie de bronz.
Dacă în cazul  elevilor de clasa a 12-a Bogdan Ilie de la CNSH și Ovidiu Taralesca de la LT Novaci, rezultatele vin ca o încununare a activității lor din ultimii ani, aceștia participând și obținând rezultate bune și la olimpiadele anterioare, rezultatele elevilor Robert Necșoiu de la LTT și ale elevului  Andrei Niță clasa a 9-a de la CTGGM vin ca o garanție a viitoarelor rezultate de excepție pe care învățământul gorjean  le așteaptă în următorii ani în domeniul informaticii.
De altă parte, trebuie precizat ca rezultatele deosebite obținute în acest an de elevii Bogdan Ilie de la CNSH și Andrei Niță  de la Colegiul Tehnic  General  Gheorghe Magheru, nu sunt neapărat surprinzătoare, aceste instituții obținând în ultimii ani mai multe premii și mențiuni la această competiție națională, iar participarea și obținerea de rezultate de către elevii acestora a devenit deja o tradiție.
Aceste ultime rezultate, coroborate cu premiile și distincțiile obținute de elevii gorjeni vin încă odată să confirme calitatea actului educațional din instituțiile din învățământul gorjean, calitatea corpului profesoral, precum și interesul elevilor pentru învățătură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.