Săptămână plină pentru elevii și profesorii de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă ieri elevi și profesori de la Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” participau la lucrările celei de a XIX-a Conferințe Internaționale a elevilor și studenților din cadrul Universității ”Aurel Vlaicu” Arad, astăzi, profesorii și elevii organizau și participau la lucrările Simpozionului și Concursului Național Math Experience.

Potrivit profesorului Marius Buzera-Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru”- în urma unei invitații din partea Universității ”Aurel Vlaicu”, elevii de la acest liceu  au participat la lucrările conferinței, promovând  portalul web jobs4students, o aplicație pilot care vine să aducă mai aproape elevii și agenții economici, urmărind să crească angajabilitatea în rândul elevilor. Caracterul inovator și original al lucrării a fost  apreciat de toți membrii comisiei, motiv pentru care a fost și premiată. Tot aici elevii au participat la diverse conferințe pe diverse teme, coordonate de profesori și cercetători din mai multe țări  și au participat la o întâlnire cu angajatori din partea de vest a țării aflând care sunt așteptările și nevoile lor. Seara au participat la un banchet, unde au putut stabili prietenii și relații cu elevi și studenți din mai multe zone ale țării.

Astăzi, s-a desfășurat cea de-a doua zi a lucrărilor Concursului Național Math Experience  iar Colegiul Tehnic ”General Gheorghe Magheru” a fost centru regional de organizare. Prin intermediul unei platforme online video, ”Math Experience” aduce față în față elevi și realizările lor în domeniul informaticii și matematicii. Astăzi au partipat cu lucrări în concurs 4 elevi de la ”Magheru” si aproximativ 70 de elevi din țară, din  Spania, Turcia și Polonia. Lucrările concursului se vor incheia mâine când alți aproximativ 30 de elevi din țară sunt așteptați să intre în concurs, iar la final cele mai bune realizări pe 5 secțiuni distincte vor fi premiate.

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.