Pelerinaj de Suflet Românesc la Poiana lui Mihai


 

Școala Populară de Artă, Consiliul Judeţean Gorj, Instituția Prefectului – Județul Gorj, Primăria și Consiliul Local al Comunei Schela, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, Administrația Ariei Naturale protejate de interes comunitar ROSCI 0129 Nordul Gorjului de Vest – Camera de Comerț și Industrie România – Japonia, Societatea de Științe Istorice din România – Filiala Gorj, SC Întreprinderea de Drumuri și Poduri Gorj S.A., Serviciul Public Salvamont Gorj, Protoieria Târgu Jiu și Artego S.A., organizează la finele săptămânii o evocare cultural-istorică a marelui domnitor Mihai Viteazul, Pelerinaj de Suflet Românesc, un pelerinaj care va reuni atât oamenii de istorie, iubitorii de poezie şi muzică patriotă, cât şi autorităţile judeţului.
Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile și va avea loc în localitatea gorjeană Schela.
Programul manifestării este unul complex:
Sâmbătă, 12.08.2017, ora 09.00 este programată plecarea din Târgu-Jiu, la ora 10.00 – Schela – Plecare spre “Poiana lui Mihai”; la ora 11.00 – Instalarea în tabără, ora 13.00 – Amenajarea şi pregătirea platoului pentru manifestări (numai pentru organizatori), la ora 22.00 – foc de tabără, iar la miezul nopții se dă startul unui regal de muzică folk și poezie. Nu vor lipsi nici filmele documentare, care au devenit deja tradiție pentru iubitorii de istorie.
Duminică,13.08.2017, la ora 12.00 – Manifestare evocatoare închinată Voievodului Mihai şi împlinirii a 85 de ani de la ridicarea monumentului din Poiana lui Mihai. Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela, va susține o alocuțiune de deschidere, după care va urma un Te Deum în memoria Voievodului şi a ctitorilor monumentului, urmat de alocuţiuni evocatoare susținute de oficialitățile județului.
Gheorghe Nichifor, reputat profesor de istorie și vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj, va ține o lecție deschisă de istorie, urmând ca întreaga manifestare de la Schela să fie încheiată printr-un spectacol de muzică şi poezie patriotică dedicat evenimentului.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.