300 000 de ghiozdane gratuite pentru elevii din familiile cu venituri modeste


 

Peste 300.000 de ghiozdane vor fi oferite unor elevi din clasele II-VIII, a anunţat ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop. Potrivit acestuia, vor fi oferite “308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII (elevii din clasele pregătitoare şi I primesc ghiozdane prin programul naţional), precum şi rechizite şcolare pentru un număr estimat de 51.539 de preşcolari”.

“Obiectivul urmărit este ca prin majorarea bugetului alocat iniţial (11.118.363 lei), fiecare copil din grupul ţintă să primească în anul şcolar 2017-2018 atât rechizite şcolare, cât şi ghiozdan“, a mai scris Liviu Pop.
Cererea de finanţare depusă de Ministerul Educaţiei, la începutul lunii septembrie, prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2014-2020 a fost aprobată. Decizia permite, începând cu acest an şcolar, achiziţionarea de rechizite pentru preşcolari, respectiv suplimentarea cu ghiozdane a pachetelor de rechizite ce se acordă elevilor din ciclul primar şi gimnazial, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul ministerului.
Conform sursei citate, sunt asigurate fondurile necesare finanţării achiziţiei a 308.611 ghiozdane pentru elevii din clasele II-VIII (elevii din clasele pregătitoare şi I primesc ghiozdane prin programul naţional), precum şi rechizite şcolare pentru un număr estimat de 51.539 de preşcolari. Valoarea estimată de achiziţie este de 40 lei/elev/an şcolar.
Cererea de finanţare este complementară programului naţional derulat de Guvern în conformitate cu Legea 126/2002 pentru aprobarea OUG 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare şi cu Legea 248/ 2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate. Obiectivul urmărit este ca prin majorarea bugetului alocat iniţial (11.118.363 lei) fiecare copil din grupul ţintă să primească în anul şcolar 2017-2018 atât rechizite şcolare, cât şi ghiozdan, se spune în comunicat.
Grupul ţintă eligibil este reprezentat de copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar, primar şi gimnazial, cursuri de zi, aflaţi în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară.
Suma totală din POAD 2014-2020 destinată Ministerului Educaţiei pentru finanţarea a diverse programe cu impact social este de 27.000.000 de euro, ceea ce presupune un buget mediu anual de 6.750.000 de euro pe durata întregului exerciţiu financiar, cu posibilitatea redistribuirii sumelor în funcţie de necesităţi, se mai arată în comunicat.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.