POZITIV Gorjul, între cele 13 grădinițe construite cu fonduri MEN în această vară


 

 

Ministerul Educației Naționale are în derulare două proiecte de infrastructură  prin Unitatea de Management al Proiectelor pentru Modernizarea Reţelei Şcolare şi Universitare (UMPMRSU) –  Reabilitarea Infrastructurii Școlare (PRIS) și Reforma Educației Timpurii în România (PRET). Până la începutul toamnei au fost finalizate 13 investiții, dintre care una în Gorj la Bustuchin.

Prin proiectul PRET, cofinanțat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și Guvernul României, a fost finalizată construirea a 13 grădinițe în județele Arad (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Ineu și Grădiniţa cu Program Prelungit Sântana), Bacău (Grădiniţa cu Program Normal Palanca și Grădiniţa cu Program Normal Urecheşti), Buzău (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 1 Pârscovul de Sus), Gorj (Grădiniţa cu Program Normal Bustuchin), Maramureş (Grădiniţa cu Program Prelungit Fărcaşa), Mehedinți (Grădiniţa cu Program Normal Nr. 24 Drobeta Turnu Severin), Olt (Grădiniţa cu Program Normal Crâmpoia), Satu Mare (Grădiniţa cu Program Normal Negreşti Oaș), Vâlcea (Grădiniţa cu Program Normal Călimăneşti și Grădiniţa cu Program Normal Băbeni) și Vrancea (Grădiniţa cu Program Normal Angheleşti). Proiectul are ca obiectiv principal construirea şi dotarea cu mobilier a 380 de grădiniţe, cu termen de finalizare 31 decembrie 2019.
Prin proiectul PRIS, au fost construite două unități de învățământ, Școala cu Clasele I-VIII din Păun (județul Iași) şi Școala cu Clasele I-VIII din Șinca Veche (județul Brașov) şi au fost reabilitate trei unități de învățământ gimnazial: Școala cu Clasele I-VIII Nr. 2 din localitatea Nicolae Călinescu și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 4 din Storești (ambele în județul Botoșani) și Școala cu Clasele I-VIII Nr. 3 din localitatea Ciprian Porumbescu (județul Constanța).

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.