Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” pictează pe sticlă clădiri și străzi din Târgu-Jiul de altădată


Asociația cultural-istorică „Dumitru și Maria Pleniceanu” și Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu organizează în perioada 4-25 mai 2018 un proiect educațional inedit în cadrul căruia, 25 de elevi coordonați de prof. Rodica Norocea vor picta pe sticlă reproduceri după vederi și cărți poștale care înfățișează clădiri și străzi din Târgu-Jiul de altădată.

Prin acest proiect, organizatorii își propun să promoveze arta, pictura și istoria în rândul elevilor Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, dezvoltarea simțului estetic, creativ și practic dezvoltarea aptitudinilor și abilităților artistice, responsabilizarea în direcția formării viitoarei generații cu aplecare spre cultură și artă în general și pictură, în special. Această activitate este totodată un mijloc de recreere utilă pentru elevi și apropiere a acestora de valorile culturale locale, apartenența la comunitate, trecutul și istoria acesteia.

Elevii vor primi din partea Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu” suportul de sticlă pe care vor realiza în cadrul atelierului de pictură reproduceri după vederi și cărți poștale cu Târgu-Jiul de altădată.

Principalele activități ale proiectului educațional Atelierul-expoziție de pictură pe sticlă „Târgu-Jiul de altădată”, constau în realizarea materialelor de promovare (afiș, comunicat de presă), selectarea grupului țintă la nivelul școlii, organizarea și desfășurarea celor două ateliere de lucru în vederea realizării picturilor pe sticlă, evaluarea lucrărilor realizate de către elevi și organizarea expoziției, completarea chestionarelor de evaluare a impactului proiectului de către toți participanții la proiect – elevi și profesori, analiza impactului proiectului pe baza chestionarelor de evaluare a proiectului, precum și diseminarea rezultatelor la nivelul unității școlare.

Prof. Adriana Cristina Rădoi, directorul Școlii Gimnaziale „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu, ne-a declarat că printre obiective specifice acestui proiect se numără „atragerea cât mai multor elevi pasionați de artă și pictură, stimularea creativității, cunoașterea istoriei locale, cultivarea sensibilităţii deschise spre valorile istorice, estetice și artistice, elevii se vor familiariza cu studiul picturii pe sticlă. Lucrările realizate de către aceștia vor fi prezentate într-o expoziție cu ocazia Zilelor orașului Târgu-Jiu. Ideea proiectului s-a născut în urma unei discuții purtate cu Andrei Popete Pătrașcu, din partea Asociației cultural-istorice „Dumitru și Maria Pleniceanu”. Ne-a plăcut ideea de a implica elevii școlii noastre într-o astfel de activitate care, credem noi, îi apropie de valorile culturale și trecutul acestui oraș. Pe lângă faptul că au acum ocazia să cunoască o parte din clădirile care astăzi nu se mai găsesc, pot să își pună în practică aptitudinile și abilitățile artistice.”

afis tatarascu

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.