Centrul de zi Christian și CNET – Vedetă pentru o zi! – o nouă activitate în cadrul Concursului Național Euroscola, 2018-2019


 

 

Continuând activitățile din calendarul proiectului cu titlul “Christian” în pas cu Europa, echipa Euroscola din cadrul Colegiului Național “Ecaterina Teodoroiu” Tg-Jiu împreună cu beneficiari ai Centrul de zi Christian, au organizat în data de 24 septembrie 2018, spectacolul intitulat ”Vedetă pentru o zi”.

La această activitate au participat alături de echipa Euroscola, reprezentanți și beneficiari ai Centrului de zi Christian, elevi ai Colegiului Național ”Ecaterina Neodoroiu” Târgu Jiu, dar și cadre didactice și elevi de la instituțiile școlare partenere în această campanie.

”Ne dorim ca și prin acest eveniment să aducem în atenția elevilor și cadrelor didactice  din școlile partenere modul în care autorităţile locale, judeţene şi instituţiile deconcentrate s-au implicat în atragerea de fonduri europene care să contribuie la dezvoltarea comunităţii dar și  beneficiile aduse comunității locale prin inființarea acestui centru modern dedicat persoanelor cu dizabilități.”, a declarat Oana Mirea, elevă în cadrul echipei Euroscola CNET.

„Am aflat aici, că în judeţul Gorj există doar un singur centru de asistență pentru persoanele cu dizabilități, și anume Centrul de zi Christian. Totodată am descoperit oameni extraordinari, care ne-au prezentat momente artistice pline de emoție și dăruire.”, a declarat Gabriel Nueleanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu.

”Vreau, în primul rând să felicit organizatorii acestui spectacol, pentru această lecție de viață dată tuturor! Cred, că fiecare dintre cei prezenți aici, după această minunată activitate, suntem mai conștienți de importanța acestui centru în cadrul comunității locale din municipiul Târgu Jiu. Este un lucru extraordinar, datorită faptului ca serviciile oferite constau în activităţi de socializare, de petrecere a timpului liber, socio-culturale, de utilizare a calculatorului, de recuperare prin exerciţii fizice, consiliere şi recreere.“ a declarant dl. Dumitru Tomulescu, profesor în cadrul Colegiului Național ”Ecaterina Teodoroiu” Târgu Jiu.

“Evenimentul a avut drept scop promovarea acestui centru la nivelul școlilor gimnaziale și liceelor partenere în cadrul proiectului Christian în pas Europa! dar și creşterea stimei de sine şi a sentimentului că persoana cu dizabilităţi poate realiza lucruri importante, prin angajament şi dăruire către o cauză frumoasă”, a declarat Daniel Andrei, coordonatorul Centrului de Zi Christian.

Probabil că în cele mai multe cazuri, procesul de obținere a acestui tip de finanțare este complex și presupune pregătirea unui volum semnificativ de documente: cerere de finanțare, declarații pe propria răspundere, anexe, cereri de rambursare, rapoarte de monitorizare etc. Înlăturând însă aceste denumiri neprietenoase și cu puțină răbdare, descoperim că finanțarea europeană determină evoluții economice și sociale chiar în vecinătatea noastră, și tocmai din acest motiv, este esențial să cunoaștem și să înțelegem avantajele obținute prin proiectele europene.

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.