Proiect Educațional dedicat Unirii Românilor la Bălești


 

 

Ca în fiecare an, Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” a desfășurat ample acțiuni educative dedicate Zilei Naționale. Proiectul Educativ Județean s-a intitulat UNIREA ROMÂNILOR și a avut drept parteneri Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”, Serviciul Județean Gorj al Arhivelor Naționale, Asociația Națională Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Gorj și Societatea de Științe Istorice, filiala Gorj. Toate activitățile au avut sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bălești. Manifestările au fost onorate de prezența prof. dr. Gheorghe Nichifor, vicepreședinte al Consiliului Județean Gorj.

”Acest proiect a fost iniţiat in anul şcolar 2012-2013 pornind de la nevoia de a trezi în conştiinţa elevilor sentimente de mândrie naţională faţă de evenimentul care a marcat făurirea statului național.
Participarea la proiect ofera elevilor o alternativa pentru petrecerea timpului liber, ocazia de a intractiona cu colegi din clase diferite si ani de studiu diferit , de a comunica si de a se simti in siguranta sub atenta supraveghere a profesorilor, se simt utili in ceea ce fac , isi folosesc imaginatia, creativitatea si indemanarea.
Educaţia patriotică a fost neglijată în ultimii ani în şcoli iar personalităţile gorjene nu stârnesc prea mult atenţia profesorilor şi elevilor.”, a declarat Cornel Șomîcu, directorul Școlii Gimnaziale ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești.

Proiectul Educativ din acest an a avut o încărcătură mai mare deoarece a presupus inaugurarea unui monument al eroilor, reabilitat de către Primăria și Consiliul Local Bălești, dar și un simpozion de mare amploare dedicat evenimentului. De asemenea, Primăria și Consiliul Local Bălești au organizat o paradă a mașinilor de epocă și depunerea de coroane de flori la toate monumentele eroilor din comună.

Simpozionul de Istorie dedicat Zilei Naționale la Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești a presupus comunicările următoarelor personalități:

-prof. dr. Gheorghe Nichifor-președinte SSIR, filiala Gorj
-conf. univ. dr. Ion Mocioi-ANCERM Gorj
-arhivist Cristina Vasiloiu-SJAN Gorj
-prof. dr. Albinel Firescu-Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu”
-prof. dr. Marcela Mrejeru-SSIR Gorj
-col(r) Walter Loga-președinte ANCERM Gorj
-prof. Cornel Șomîcu-director Școala Gimnazială ”Antonie Mogoș” Ceauru-Bălești
-jr. Mădălin Ion Ungureanu-primarul comunei Bălești

 

 

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.