Elevii din Turceni și Bumbești-Pițic cei mai buni la ”Prietenii Pompierilor”


 

 

Concursul cu tematică specifică serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cu caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi care se organizează anual cu elevii de şcoli generale, a fost câştigat de de elevii de la Şcoala Gimnazială Turceni(fete) și cei de la Școala Gimnazială Bumbești-Pițic(băieți-mixt)

Concursul este compus din 3 probe: o probă teoretică şi două practice: „Pista de îndemânare peste obstacole” şi „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole”.Proba teoretică constă în rezolvarea unui test de tip grilă (chestionar), care cuprinde 10 întrebări, fiecare dintre ele având câte trei rezolvări enumerate, dintre care una reală şi două eronate. Prima probă practică, „Pista cu obstacole” constă în parcurgerea a patru  tronsoane cu obstacole, activitate ce are menirea de a testa abilităţile de intervenţie ale celor 9 concurenţi care formează echipa. Cea de-a doua probă, „Ştafeta de 400 de metri cu obstacole” se desfăşoară  pe două culoare. Concurenţii fiecărui echipaj trebuie, ca de fiecare dată, fie să treacă un obstacol, fie să alerge o lungime de tronson.

Profesorul Grigore Alexandrescu, inspector școlar cu activitatea extrașcolară în cadrul ISJ Gorj, ne-a declarat cu acest prilej: ”Competiția a fost una foarte strânsă și a presupus participarea unor echipaje foarte bine pregătite, lucru remarcat și de pompierii adevărați din cadrul ISU Gorj. Pe  această cale nu îmi rămâne decât să felicit toți elevii participanți și să le mulțumesc cadrelor didactice pentru implicare.

Rezultate:

Fete

  1. Școala Gimnazială Turceni
  2. Școala Gimnazială Berlești
  3. Școala Gimnazială Slivilești

Băieți/mixt

  1. Școala Gimnazială Bumbești-Pițic
  2. Școala Gimnazială Plopșoru
  3. Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Tg-Jiu
Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.