Mobilitate în Italia pentru elevii din Bălești


 

 


Mobilitatea cuprinsă in programul proiectului Erasmus+, ”European Healthy Lifestyle” s-a desfășurat în perioada 27 mai-31 iunie 2019,in Italia,la scoala INSTITUTO COMPRESIVO STATALE „GIUSSEPE DI VITTORIO” din Palermo,situata pe coasta de nord a insulei Siciliei, in localitatea Sperone.

Au fost prezenti un numar de 8 elevi si 3 profesori.
l.
Temele care au fost au fost pregătite pentru a doua mobilitate au fost următoarele:
1. Ortorexia ,tulburare de alimentatie ,simptome,cauza,tratament ,prezentare in power point cu traducere in limba engleză :ORTHOREXIA
2. Film de scurt metraj : ” Pericolul reclamelor cu mâncare fast food si crearea unei reclame pentru mâncare sănătoasă”-FAST FOOD VERSUS HEALTHY FOOD
Pe lângă activitățile desfășurate la Școala Giussepe Di Vittorio ,elevii si profesorii noștri au avut ocazia să vadă multe obiective turistice ,cum ar fi : vizitarea împrejurimilor orașului Palermo bucurându-se de priveliștea statuetelor care aveau fiecare cate o semnificație, printre obiectivele de seamă s-au numărat si Teatrul Massimo,Piata Pretoria numita si Piata Rusinii (square of Shame),Palatul Vulturilor (Palace of Eagles) care este si Primaria orașului (City Hall),Corso Vittorio Emanuele si Catedrala.
În continuare au călătorit in regiunea Agrigento unde au văzut Muzeul si Valea Templelor obiective de seama ce fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO , Grădina de la Kolymbetra,au vizitat Palatul Orleans si Palatul Real (Real Palace) ,au participat la activități ce presupun navigarea in ambarcațiuni cu velă călătorind din portul Palermo pe marea Mediterana timp de 20 minute .
În altă zi ei au participat la lecțiile de pregătire și aranjare a meselor specifice, în localul unui restaurant, lecțiile au fost oferite de elevii si profesorii de la Scoala Profesionala de Bucătari si Ospătari .
În plus au călătorit cu tramvaiul pentru a avea o viziune de ansamblu a mijloacelor de transport utile pentru deplasarea din oraș spre școală . Un alt obiectiv turistic a fost The Stairs of The Turks , un loc turistic impresionant ca imagine ,ce a fost format in timp nedeterminat in relieful de lângă plajă ,in apropiere de Agrigento .
Ca activitate de relaxare elevii si profesorii s-au bucurat de plaja si baie in apele Mării Mediterane.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.