Elevii ajutați de Guvern să nu abandoneze școala


 


Vouchere de 10 lei pentru fiecare elev care are o zi cu prezență integrală, prevede una dintre masurile anunțate de PSD în programul de guvernare. Măsura face parte dintr-un document numit „Masuri prioritare pentru semestrul al II-lea”, care cuprinde mai multe proiecte ce vizează Educația. Din acești bani elevii își pot asigura hrana zilnică, un proiect blocat de mai multe guvernări în ultimul deceniu.

Măsura si prevede „vouchere de 10 lei/elev pentru fiecare zi de scoală cu prezență integrală”.”Plata se va face la începutul lunii urmatoare. În anul școlar 2019-2020, voucherele vor fi acordate elevilor din ciclul primar, iar incepand cu anul scolar 2020-2021 si celor din invatamantul gimnazial”, este menționat in document.

Dacă o lună are aproximativ 20 de zile de școală, înseamnă că un elev fara absente ar urma să primească 200 de lei pe lună, conform proiectului prezentat.

Proiectul „Măsuri prioritare pentru semestrul al II-lea” face referite si la alte măsuri care vizează Educatia, cum ar fi „Digitalizarea învățământului românesc”, cu dotarea claselor cu table si tablete, digitalizarea manualelor si realizarea de laboratoare digitale pentru stiinte. De asemenea, este mentioant si „programul infrastructura educationala”, care prevede grupuri sanitare în toate școlile, obtinerea autorizației de functionare pentru toate școlile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.