Elevii din Bălești în Italia într-un proiect Erasmus +


            În săptămâna 13-17 decembrie anul curent, un grup format din elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale „Antonie Mogoș” Bălești sunt în Italia într-o mobilitate Erasmus. Această deplasare are loc în cadrul activității de formare C5 dennumită  sugestiv „Sicilia, pamantul parfumurilor si al savorilor” din cadrul proiectului Erasmus+ 371 2019-1-PT01-KA229-061307_5Identidade europeia à volta dos sabores e aromas ” , proiect la care participă următoarele țări : Italia, Bulgaria, Franța, România și  coordonatoarea Proiectului Portugalia.

In programul propus de gazdele activitatii regasim activitati precum :

  • Sciacca Soap Museum Tour ; Atelier de săpun: crearea unui săpun cu ulei de măsline sub supravegherea unui profesor specializat
  • reprezentatia data de Ensemble School Orchestra
  • . „PIZZAWORKSHOP”: pregătirea celebrei pizza siciliene
  • Excursie la Palermo: vizita ghidată a pieței vechi cu atingerea urmatoarelor obiective: vizita unei fabrici de bomboane, „carruba” (fruct tipic sicilian), un magazin de măsline, un magazin de fructe uscate, condimente și prăjituri și în sfârșit o cafenea foarte veche; vizita unei fabrici de parfumuri pentru a observa procesul de producție a parfumului „Zagara” extras din flori de portocale.
  • Excursie la Montevago, trecând pe lângă templele Selimunte, pentru a observa procesul artizanal de realizare a brânzeturilor „PrimoSale” și „Ricotta” folosite în prăjiturile siciliene

Coordonatorul proiectului, dl. profesor Cornel Șomicu, se declară bucuros că, în ciuda vremurilor potrivnice,  proiectele de tip Erasmus continuă să se desfășoare, primii beneficiari ale acestora fiind în primul rând elevii iar apoi cadrele didactice prin experiența dobandită și exemplele de bune practici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.