Început de an școlar în Gorj în condiții normale


 

 

În majoritatea localităților din Gorj, elevii și profesorii au parte de condiții  normale de învățământ.  12 școli din Gorj nu au autorizație sanitară de funcționare nici la începutul acestui an școlar.
La alte 11 lipsește autorizația privind securitatea la incendii, iar în 19 se execută lucrări de modernizare, reabilitare și extindere.

Prefectul de Gorj, Cristinel Rujan, a anunțat  care este numărul de clădiri care nu dețin în prezent autorizație sanitară de funcționare sau autorizație de securitate la incendiu. Reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat și motivele pentru care anumite școli nu funcționează legal. „Raportat la cele 495 de unități, sunt puține cele care nu au autorizație sanitară sau autorizație de securitate la incendiu.  Din cele raportate de școli, în șapte din cele 12 școli se derulează în continuare lucrări de reabilitare. Potrivit procedurilor, la data înaintării dosarului clădirile supuse autorizării nu trebuie să se afle în lucru.În celelalte cazuri este vorba de realizarea documentației și depunerea la ISU. Sunt 60 de unități de învățământ care au apă curentă și canalizare, dar care au toaleta în curtea unității de învățământ. Sunt câteva care au toaletele neintegrate în clădirea școlii și nu au nici apă curentă. Unele sunt imobile de patrimoniu și este un regim special pentru astfel de clădiri“, a mai declarat prefectul de Gorj.

În judeţul Gorj, în 19 şcoli nu s-au terminat lucrările de reabilitare, potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Este și cazul Școlii din Budieni, comuna Scoarța. Aici sunt înscrişi aproximativ 130 de copii.
Aceştia au găsit şcoala în plin şantier. „Suntem în reabilitarea unei şcoli care e finanţată şi e în lucru, și va avea şi o toaletă în interiorul şcolii. Se lucrează la clădire, s-a făcut acoperişul, acum se lucrează la anvelopare.Copiii vor intra la şcoală doar pe partea din faţă, supravegheaţi de profesorii şi învăţătorii de serviciu, deci şcoala începe fără probleme. Va fi curăţenie generală, şi în curte va dispărea tot, moloz, scânduri. Nu va afecta cu nimic începerea școlii. Avem în jur de 130 de copii. Valoarea investiţiei este de aproximativ 600.000 de lei“, a declarat Ion Stamatoiu, primarul comunei Scoarţa.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.