Evaluarea Națională rămâne la fel în 2020 și 2021


 

În fața îngrijorării întemeiate a părinților și elevilor din ciclul gimnazial privind desfășurarea și conținuturile pentru Evaluarea Națională, Ministerul Educației și Cercetării pare să fi tranșat lucrurile. Astfel, elevii care sunt acum în clasa a VII-a vor susţine, în anul şcolar următor, Evaluarea Naţională aşa cum este organizată în prezent, a anunţat, pe 20 decembrie 2019, ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

“În şedinţa de Guvern am adoptat o ordonanţă de urgenţă de prorogare a unor termene prevăzute de Legea 1/2011. Măsura aceasta a fost cauzată de faptul că, în toţi aceşti ani, Guvernele anterioare nu au făcut absolut nimic pentru elevii care sunt acum în clasa a VII-a, în aşa fel încât aceştia să poată susţine examenele naţionale în conformitate cu prevederile Legii 1. Vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că, în anul şcolar următor, cei care sunt în clasa a VII-a acum vor susţine Evaluarea naţională aşa cum este ea anul acesta”, a explicat Anisie.

Ministrul Educaţiei a precizat că elevii care intră în clasa a V-a în anul şcolar 2020 – 2021 vor putea susţine Evaluarea naţională în conformitate cu Legea 1. Deocamdată este neclară tematica examenului având în vedere că elevii de claa a VII-a lucrează pe un Curriculum și manuale noi.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.