SIMULARE Între 23-26 martie 2020, simulările pentru Evaluare Națională și Bacalaureat


 

 

Procedura de organizare a simulării Evaluării Naționale și Bacalaureatului 2020, transmisă săptămâna trecută de Ministerul Educației către inspectoratele școlare, se referă doar la clasele terminale-VIII și XII. Simulările nu vor fi amânate din cauza gripei.

Simulările examenelor de Evaluare Națională și Bacalaureat vor începe pe 23 martie la ora 9:00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile cu subiectele, însă elevii trebuie să fie în clase până cel târziu la ora 8:30. Simularea durează 2 ore pentru elevii de clasa a VIII-a și 3 ore pentru liceenii de-a XII-a, iar rezultatele nu vor fi făcute publice. Prevederile fac parte din procedura de organizare a simulării Evaluării Naționale și Bacalaureatului 2020, transmisă în 25 februarie 2020 de MEC către ISJ Gorj.
După simulări, fiecare școală trebuie să realizeze un raport cu măsurile de remediere, “acolo unde se impune”, raport trimis la Inspectorate și apoi la Minister. De remarcat, însă, că aceste simulări naționale sunt susținute doar de clasele terminale, iar “măsurile remediale” urmează să fie aplicate în cele doar 2 luni câte rămân până la examenele propriu-zise. La clasele a VII-a și a XI-a, Ministerul încă nu a publicat nicio decizie oficială cu privire la datele și modul de organizare a simulărilor.
“Școlile care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale sunt monitorizate și îndrumate constant de către inspectorul școlar, în vederea creșterii calității educației”, a stabilit MEC.

Organizarea și desfășurarea simulărilor

Elevii sunt primiți în sălile de simulare până cel târziu la ora 8:30. Probele la simulările naționale 2020 încep la ora 9:00, moment în care în fiecare sală se deschid plicurile sigilate cu subiectul multiplicat.Elevii de clasa a VIII-a vor avea la dispoziție 2 ore pentru a rezolva subiectele de la simularea Evaluării Naționale.Elevii de clasa a XII-a au 3 ore timp destinat rezolvării subiectelor de la simularea Bacalaureatului.
Președintele comisiei de organizare a simulării la nivelul școlii, vicepreședintele, secretarul și membrii comisiei trebuie să fie prezenți în școală în intervalul orar 7:00-7:30, asistenții care îi supraveghează pe elevi la simulare trebuie să fie în școală la ora 8:00, iar evaluatorii la ora 14:00.
Transmiterea subiectelor pentru simulările naționale este realizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), instituția din subordinea Ministerului Educației care concepe subiectele pentru toate examenele naționale. La simulări, ștampila-tip este ștampila școlii.

Evaluare în școală

Fiecare lucrare de la simulare este evaluată de 2 profesori evaluatori. “În situația în care nu sunt suficienți profesori de specialitate în unitatea de învățământ, există posibilitatea evaluării și de către un profesor din afara unității de învățământ”, prevede procedura stabilită de Ministerul Educației.
Notele obținute de elevi la simulare nu se contestă. Rezultatele elevilor la simulare 2020 nu vor fi afișate și nu vor fi făcute publice, a decis Ministerul Educației. Prezența și rezultatele elevilor la simulări se înregistrează în aplicația informatică SIIIR. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și în consiliul profesoral, pentru adoptarea unor măsuri care să ducă la îmbunătățirea performanțelor școlare, se arată în procedură.
“Școlile care obțin rezultate necorespunzătoare la simulările naționale sunt monitorizate și îndrumate constant de către inspectorul școlar, în vederea creșterii calității educației”, stabilește Ministerul Educației.

Calendar Simulare Evaluarea Națională 2020, pentru elevii de clasa a VIII-a – Final:
23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă
24 martie 2020 Matematică – Probă scrisă
25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă
3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Calendar Simulări BAC 2020 – Final:
23 martie 2020 Limba și literatura română – Probă scrisă – Proba E) a)
24 martie 2020 Matematică sau Istorie – Proba obligatorie a profilului – Proba E) c)
25 martie 2020 Limba și literatura maternă – Probă scrisă – Proba E) b)
26 martie 2020 Proba la alegere a profilului și specializării – Probă scrisă – Proba E) d)
3 aprilie 2020 Comunicarea rezultatelor

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.