
Așa cum publicația noastră a anticipat, autoritățile vizează luna iunie pentru reluarea activității din școli.„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie”, a spus ministrul Sănătății despre momentul redeschiderii școlilor la un post de televiziune.
Declarațiile oficialilor guvernamentali indică o reluare a activităților în școli spre finalul lunii mai, chiar 1 iunie și nu pe 15/18 mai, în momentul expirării stării de urgență. Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat:„Poate sfârşitul lunii mai, începutul lunii iunie, 1 iunie. Trebuie să avem foarte mare grijă pentru tot ce înseamnă copii. Ne gândim, ei se vor reîntâlni după o anumită perioadă, deja mâine am o întâlnire cu ministrul Educaţiei, în care să stabilim nişte protocoale pentru revenirea în şcoli”.
Tătaru a spus că trebuie stabilit cum pot intra copiii în școli, dacă vor învăța în mai multe schimburi schimburi decât înainte, precum și alte amănunte.
“Tot ce înseamnă circuitul copiilor, dacă vom face mai multe schimburi, dacă vor fi mai puţine ore, dacă vom avea acele biocide, dacă vom avea şi măscuţe, dar efectiv sunt protocoale pe care le stabilim şi le vom adapta la nevoile momentului”, a spus Nelu Tătaru.
Nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar, a fost declarația premierului Ludovic Orban la un alt post de televiziune, întrebat dacă în continuare exclude varianta înghețării anului școlar. Premierul a declarat că își păstrează această poziție și că examenele de final, pentru clasa a VIII-a și clasa a XII-a, vor fi date.
”Obiectivul nostru este să asigurăm toate condițiile posibile astfel încât elevii, studenții să încheie anul școlar, să poată da examenele care trebuie date, examenul de Capacitate, examenul de Bacalaureat, sigur, în condițiile care vor fi permise de contextul epidemiologic, pentru că nu riscăm ca toți copiii noștri să piardă un an școlar.”, a declarat Ludovic Orban.