Evaluarea Națională 2020, o experiență inedită


La sfârșitul săptămânii trecute a fost dată publicității noua arhitectură legislativă a examenului de Evaluare Națională. Monitorul Oficial a publicat la 15 mai calendarul final al Evaluării Naționale 2020 și anumite modificări ale regulilor de examen.

Singura noutate majoră, pe lângă rigorile sanitare, faptul că supravegherea din clase va fi făcută de minimum un profesor, față de minimum doi cum prevedeau regulile până acum.

Ministerul Educației și Cercetării nu detaliază procedura specială care va fi aplicată în cazul copiilor în izolare sau cu noul coronavirus. Ordinul mai prevede că “pentru elevii care solicită și primesc, în cazuri justificate, aprobarea Comisiei Naționale de Organizare a Evaluării Naționale de susținere a probelor cu subiectul de rezervă se organizează proba scrisă/probele scrise după finalizarea ultimei probe prevăzute în Calendarul de desfășurare a evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2019-2020“.

O altă noutate este legată de contestații. Ordinul publicat în Monitor ul Oficial stabilește următoarele: “Candidații care depun/transmit prin mijloace electronice contestații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat la cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. În cazul candidatului minor, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestuia“.

Calendarul final de Evaluare Națională 2020

02 – 05 iunie 2020 Înscrierea la Evaluarea Națională

15 iunie 2020          Limba şi literatura română – probă scrisă
17 iunie 2020          Matematică – probă scris
18 iunie 2020          Limba şi literatura maternă – probă scrisă

22 iunie 2020 (până la ora 14:00) Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

22 iunie 2020 (între orele 16:00-19:00) – 23 iunie (ora 8:00-ora 12:00) Depunerea contestațiilor

23-26 iunie 2020    Soluționarea contestațiilor

27 iunie 2020           Afișarea rezultatelor finale

Singurele modificări față de calendarul inițial sunt la afișarea rezultatelor, care va fi făcută până la ora 14:00, iar în calendarul vechi era ora 12:00 limita, și la depunerea contestațiilor în 2 zile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.