S-a reluat producția Paracetamolului tradițional!


O veste bună dinspre ANTIBIOTICE Iași, s-a reluat producția paracetamolului și a algocalminului de circa două luni și are cereri mari dinspre Austria și Marea Britanie.

Compania Antibiotice Iaşi, companie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, produce din această lună antiviralul folosit în tratarea bolnavilor de coronavirus în stare gravă. De asemenea, urmează să producă şi 3 tipuri de dezinfectanţi care sunt în curs de autorizare: un gel dezinfectant pentru mâini şi două tipuri de dezinfectant pentru suprafeţe.

“Am început acum două săptămâni (producția de hidroxiclorochină n.r.), am finalizat primele două serii de produs”, a confirmat, la TVR, directorul general Antibiotice Iaşi, Ioan Nani.

“Practic, am asimilat formula, tehnologia de fabricație, am achiziționat un lot de substanță activă, și am produs două loturi de produs finit. În momentul de față, le ambalăm în ambalaj clinic, off label, așa cum am promis, pentru a fi  pe stocul de siguranță al companiei, fiind donate Ministerului Sănătății pentru eventualul consum în tratamentul COVID-19. Totodată, din aceste prime serii, sau din prima serie, vom începe documentația de autorizare a produsului pentru prima lui destinație, acolo unde este el consacrat, și anume pentru bolile autoimune”, a explicat Ioan Nani.

Documentația va fi depusă la Agenția Medicamentului din România, dar produsul va fi înregistrat și în sistem european, a subliniat directorul general al Antibiotice Iași.

Directorul general al Antibiotice Iași a confirmat că producția paracetamolului și a algocalminului a fost reluată acum două luni. “Și aici avem o cerere constantă de pe piața internă. Important este că deja am fost receptați și în comunitatea europeană – avem cereri mari din Marea Britanie, din Austria, de la alte țări din comunitatea europeană, în legătură cu aceste produse“, a declarat Ioan Nani.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.