Excepție pentru Definitivat: se recunoaște la cerere ultima notă obținută la o inspecție


Candidaţii la Definitivat, care nu au susţinut prima inspecţie de specialitate în cadrul examenului, pot solicita ISJ Gorj recunoaşterea notei obţinute la ultima inspecţie la clasă, care a fost ţinută în calitate de cadru didactic calificat, prevede Metodologia-cadru.


Potrivit unui comunicat al MEC, solicitarea se transmite în scris Inspectoratului şcolar, până la data de 5 iunie, iar candidaţii vor preciza unitatea de învăţământ în care a fost susţinută inspecţia, precum şi nota obţinută sau calificativul obţinut.
MEC precizează că recunoaşterea/echivalarea inspecţiei, la solicitarea candidaţilor, se realizează până la data de 12 iunie.
În contextul situaţiei epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a adoptat o serie de modificări şi completări ale Metodologiei-cadru de organizare şi desfăşurare a examenului de definitivat.
Potrivit MEC, perioada concediului de maternitate, precum şi perioada suspendării cursurilor ca urmare a declarării stării de urgenţă/alertă se consideră vechime la catedră pentru cadrele didactice înscrise la examenul naţional de definitivare în învăţământ.

În sesiunea 2020, structura examenului este următoarea:

* Etapa I – eliminatorie: susţinerea a cel puţin unei inspecţii de specialitate/recunoaşterea notei obţinute la ultima inspecţie la clasă, inspecţie susţinută în calitate de cadru didactic calificat; evaluarea portofoliului profesional.

* Etapa a II-a (finală): o probă scrisă.

Potrivit sursei citate, repartizarea în săli a candidaţilor care susţin examenul în sesiunea 2020 se face cu respectarea măsurilor de distanţare fizică; iar într-o sală de examen, pot susţine proba scrisă un număr de 10 candidaţi.

În sesiunea 2020, nota obţinută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde: ND – nota de la definitivat, NI – nota de la inspecţie (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecţii de specialitate obţinute de candidatul care a susţinut ambele inspecţii), NP – nota pentru portofoliu, NS – nota la proba scrisă (toate notele fiind obţinute de candidat în sesiunea de examen curentă).

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt)

Sursa: Agerpres

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.