Rezultat remarcabil pentru elevii de la CNSH


Lotul de informatică al Colegiului Național „Spiru Haret” Târgu-Jiu(CNSH) încheie anul şcolar cu încă un succes, de data aceasta la un concurs de talie mondială de Informatică. Informația a fost publicată pe pagina sa de socializare de profesorul coordonator Flavius Boian.


Potrivit profesorului gorjean, ”după 4 etape de calificare la care au reușit să obțină punctaje maxime, cele 2 echipe (una de juniori şi una de intermediari) s-au calificat în finala concursului ACSL (American Computer Science League), concurs la care participă şcoli din toate colțurile lumii.
Etapa finală trebuia să se desfășoare în Windsor, Connecticut, SUA, dar având în vedere situația actuală, aceasta a fost organizată online şi elevii au concurat individual.
La această finală au decis să participe 3 elevi de la Colegiul Național „Spiru Haret”, care au reușit să confirme încă o dată rezultatele obtinute la nenumarate olimpiade si concursuri.
Cei trei au fost printre putinii elevi din lume care au obținut punctaj maxim la etapa de programare (20/20) şi 15 , respectiv 14 puncte din 20 la proba de întrebări scurte, cu aceste rezultate clasându-se în fruntea clasamentului şi obținând medalii de argint. Sebastian Popa ( medaliat cu argint anul trecut, la faza nationala a olimpiadei de informatica si calificat si anul acesta de pe locul 1) mai avea nevoie de doar un punct pentru a obtine medalia de aur.
La divizia intermediara, destinata elevilor de liceu, au participat aproximativ 500 de elevi din SUA, Canada, Europa, Asia și Africa.”, scrie Flavius Boian.
Un aspect important-mai scrie Flavius Boian- este faptul ca Vasiluta Alexandru( clasa a VIII-a) a participat la o categorie superioara varstei lui, el putand participa la divizia juniori, inclusiv anul viitor. Decizia de a participa la o categorie superioara am luat-o in urma rezultatelor obtinute la faza nationala a Olimpiadei de informatica: bronz, aur si argint in ultimii 3 ani, calificare de pe locul 1 si anul acesta, ca de alfel in toti anii in care a participat.
Il felicit, de asemenea pe Criveanu Bogdan pentru performanta obtinuta.
Cei 10 calificati au fost:

Divizia juniori:
Stanciu-Tivlea Gabriel Valentin cls a VI-a
Vasiluta Diana Maria cls a VI-a
Staicu Matei cls a VI-a -Sc Gen „Constantin Savoiu”
Petcu David cls a IX-a – Colegiul National „Tudor Vladimirescu”
Buciu Theodor Marian cls a IX-a

Divizia intermediari:
Vasiluta Mihai Alexandru – cls a VIII-a
Popa Sebastian – cls a X-a
Dumitrescu Bogdan cls a XI-a
Criveanu Bogdan cls a XI-a
Rotaru Radu cls a XII-a

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.