Ne întoarcem la uniformele școlare?


Dorite mai mult de părinți decât de elevi, uniformele școlare ar putea redeveni obligatorii dacă Parlamentul aprobă un proiect de lege în acest sens. Mai exact, elevii din România ar urma sa primească 350 de lei pe an pentru uniformele școlare, conform unui proiect de lege propus în Senat. Proiectul de lege precizează că fiecare școală are obligația de a stabili o uniformă, spre deosebire de situația actuală, în care școlile sunt obligate doar să stabilească un semn distinctiv, precum ecusoanele.

Proiectul legislativ amintit, ce ar urma să modifice Legea nr. 35/2007, se află abia la începutul parcursului parlamentar, fiind înregistrat la Senat, ca primă cameră. Principala măsură este că elevii vor primi 350 de lei, pe an școlar, pentru a acoperi costurile cu achiziționarea unei uniforme școalare. Banii  vor fi acordați în două tranșe, una în fiecare semestru.

După aceea, inițiatorii vor ca, prin acest proiect de lege, să oblige fiecare școală să adopte un model de uniformă pentru elevii acelei unități de învățământ.

În versiunea actuală a Legii nr. 35/2007, școlile nu sunt obligate să adopte, neapărat, un model de uniformă, ci trebuie doar să adopte un semn distinctiv. Acesta, pe lângă uniformă, poate fi un ecuson, o eșarfă sau altele asemenea.

Expunerea de motive  precizează că proiectul se referă și la aspectul purtării obligatorii a uniformei.  Documentul se află abia la începutul procesului legislativ. Pentru a se aplica, este nevoie să fie aprobat de ambele camere ale Parlamentului, să fie promulgat de președintele țării și să apară în Monitorul Oficial.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.