Pregătire în online pentru elevii care nu vin la școli


Profesorii trebuie să realizeze cursurile de pregătire chiar și pentru un singur elev, dacă un singur elev va alege să vină la școală, spune ministrul Educației. Același profesor, însă, “în același timp trebuie să facă și pregătire online cu elevii care stau acasă”, potrivit Monicăi Anisie. În gorj, o treime dintre elevi au preferat să rămână acasă începând cu 2 iunie 2020. La unele școli din Gorj programul va fi alternativ, o zi la școală și una online, la altele în continuare, la școală dimineața și online după-amiază.

“Dacă un singur elev dorește să vină la aceste cursuri de pregătire la școală profesorii trebuie să vină și să realizeze aceste cursuri de pregătire chiar și cu un singur elev.

Dar în același timp profesorul trebuie să realizeze pregătirea și cu ceilalți din clasa respectivă și cu ceilalți copii, fie că o face online fie că vin și aceștia la școală”, a spus ministrul Educației.

Monica Anisie a mai declarat că profesorii “trebuie să asigure în această perioadă de 10 zile pregătirea elevilor pentru examenele naționale. Acești copii au nevoie de sprijinul lui profesorilor în această perioadă mai mult decât oricând. Este o perioadă mai dificilă și ca atare trebuie să fim alături de elevi”.

Reamintim că elevii de clasele a VIII-a și a XII-a care nu pot să meargă fizic la școală în perioada 2-12 iunie 2020 pentru a se pregăti pentru examene “pot urmări aceste lecții online”, a anunțat în urmă cu o lună secretarul de stat responsabil cu învățământul preuniversitar.

“Dacă cei care au posibilitatea să urmărească online…, ei pot rămâne acasă și pot urmări aceste lecții online”, a declarat Luminița Barcari.

Luminița Barcari a declarat că “fiecare unitate de învățământ va organiza activitatea din perioada 2-12 iunie, în funcție de resursele materiale (dotare IT), disponibilitatea fiecărui cadru didactic care susține activitatea și de solicitările elevilor din grupul țintă“.

Oficialul a precizat că lecțiile pe care profesorii le vor susține la școală pentru elevii de clasele a VIII-a și a XII-a este “de preferat” ca atunci când sunt transmise online pentru colegii de clasă să fie “prin intermediul platformelor educaționale și nu al rețelelor sociale“.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.