Premierul Ludovic Orban nu vrea să fie un exemplu pentru tânăra generație


„Dacă poza e văzută de copii, ar putea să mă ia ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu”, a declarat  premierul Ludovic Orban. Premierul a fost surprins într-o fotografie alături de alți miniștri din cabinet în timp ce fuma în sediul Guvernului, iar pe mese și în mâinile unor oficiali erau pahare sau sticle cu băutură.Niciunul nu purta mască, iar distanțarea fizică nu era respectată. Imaginea s-a viralizat pe rețelele de socializare, iar premierul și colegii săi s-au amendat pentru a aplana scandalul mediat.

Ludovic Orban a declarat la un post de televiziune: ”Suntem oameni, mai greșim. Eu sunt fumător de 40 de ani. Cu siguranță regret, mi-am cerut și scuze și nu mi-am dorit să compar în acel… Gândiți-vă că difuzarea acelei poze poate să aibă un impact negativ. Pentru că eu, ca prim-ministru, fumez. Dacă poza e văzută de copii, ar putea să mă ia ca exemplu. Eu nu vreau să fiu un astfel de exemplu. Așa nu! le spun tuturor tinerilor care au văzut. Să nu se apuce de fumat dacă pot. Eu m-am apucat la 17 ani, fumez de 40 de ani. Mi-aș dori să pot să mă las de fumat și o să încerc să mă las de fumat.

Eu sunt un om corect sunt un om care respect regulile. Se întâmplă la anumite ocazii să mai lași garda jos. A fost o astfel de ocazie, era ziua mea. Hai să fim cinstiți, eu n-am chemat pe nimeni de ziua mea, asta am și spus public, ei mi-au făcut o surpriză și au venit, colegi, colaboratori apropiați, vă dați seama că nu puteam să nu-i primesc să nu stăm de vorbă.”

(…)

„În general tinerii sunt tentați, cum am fost și eu tentat, fie să copieze un lider informal de opinie, fie să încalce regulile care li se impun în spirit de frondă. Există această tendință în fiecare dintre noi, în adolescență, de a nega ceea ce ne spun părinții sau cei din generația anterioară Și foarte mulți, inclusiv eu m-am apucat de fumat la 17 ani, 17 spre 18 ani, se apucă în această perioadă.

E mult mai simplu să nu te apuci de fumat, pentru că dup-aia dacă fumezi și capeți această dependență este mult mai greu să te lași de fumat. Vă spun din experiența mea ca om care 40 de ani am fumat și mi-a făcut plăcere, și îmi face plăcere să fumez.

Fumatul, în timp îți generează o serie de consecințe care îți afectează nu mai starea de sănătate, îți afectează acuitatea mintală, îți afectează foarte multe funcții și e păcat. Cel mai bine să nu te apuci de fumat.

Reflectez la o soluție ca să mă las de fumat, cred că am fumat destul 40 de ani. Cred că cel mai tare s-ar bucura familia dacă mă las de fumat”, a spus Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.