Reparație pentru funcțiile de conducere din învățământ


Plenul Senatului a adoptat, pe 27 mai 2020, un proiect care vizează punerea în acord a mandatului funcţiilor de conducere din inspectoratele şcolare şi de director la casa corpului didactic, care este de patru ani, şi condiţiile de ocupare a acestor funcţii privind calificativul anual şi eventuale sancţiuni care se iau în considerare pentru ultimii cinci ani.

Numirea în funcţiile de director şi director adjunct, ca urmare a promovării concursului, în conformitate cu legislaţia în vigoare, se realizează pentru o perioadă de patru ani. Faţă de cele prezentate anterior, deşi inspectorii şcolari, inspectorii şcolari generali, inspectorii şcolari generali adjuncţi şi directorii caselor corpului didactic încheie un contract de management cu ministrul Educaţiei Naţionale pe o perioadă de patru ani, cât este perioada unui mandat, calificativele solicitate la înscriere fac referire la ultimii cinci ani”, se arată în expunerea de motive a proiectului iniţiat de parlamentari de la UDMR, PSD, PNL, ALDE, PMP, independenţi.

Modificarea propusă vizează coroborarea perioadelor pentru care se solicită calificativele “foarte bine” cu durata mandatului, respectiv eliminarea discriminării dintre funcţiile de director, director adjunct şi funcţiile de inspector şcolar, inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct cu privire la aceste condiţii.

“În acest sens am elaborat propunerea legislativă pentru modificarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011 pe care o supunem spre aprobare, respectiv solicităm actualizarea în mod corespunzător a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiei de inspector şcolardin inspectoratele şcolare aprobat de Ordinul nr. 5558/2011, precum şi a Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al casei corpului didactic aprobat de Ordinul 5557/2011, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul de act normativ.

Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaţilor, Senatul fiind for decizional în acest caz.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.