REPORTAJ Reabilitarea Mânăstirii Tismana mai continuă un an


Mănăstirea Tismana, cea mai cunoscută  așezare monahală din județul Gorj,  se află într-un amplu proces de restaurare și consolidare. Proiectul se derulează prin Compania Națională de Investiții, iar lucrarea în sine a fost atribuită unei companii din Iași. În acest moment, stadiul nu este foarte avansat, ci doar la 15 %, dar CNI și-a asumat ca termen de finalizare prima parte a anului viitor.

Potrivit documentelor, proiectul se numește ”Consolidare, reabilitare și dotare Ansamblu mănăstiresc Tismana, oraș Tismana”. .Se fac lucrări asupra Bisericii Adormirea Maicii Domnului, Praclisul Sf. Ilie și Incinta Mănăstirii (Turn clopotniță, Stăreție, chilii și incinta cu turnuri de colț).

Toate intervențiile prevăzute în proiect se vor realiza în spiritul lucrărilor de restaurare, respectiv finisaje, tehnologii și materiale apropiate de cele originale și vor avea drept scop staparea procesului de degradare și înlăturarea cauzelor acestora. Valoarea totală a investiției este de 26,6 milioane de lei iar termenul estimat de finalizare este prima jumătate a anului 2021.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.