Trei concurenți pentru conducerea ISJ Gorj


Isfan 1Pentru prima dată în ultimii zece ani, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice a scos la concurs posturile de inspector şcolar general. Perioada de înscriere a candidaţilor interesaţi să ocupe această funcţie a început pe 18 februarie și s-a încheiat pe 23 februarie. Pentru postul de inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Gorj s-au înscris trei candidaţi: Ion Işfan-inspector școlar general; Mădălina Ciolocoi, ex-inspector şcolar judeţean adjunct şi fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Gorj și Felix Godeanu, profesor Dolj.

Probele de concurs se vor desfăşura în luna martie, mai precis în perioada 11 – 20 martie, la sediul Ministerului Educaţiei.
După examenele inspectorilor şcolari generali, ministrul educaţiei a precizat faptul că vor urma concursuri şi pentru posturile de inspectori şcolari adjuncţi, iar apoi pentru directorii de şcoli, licee şi colegii. Concursul pentru postul de inspector școlar general se organizează în baza Metodologiei de organizare şi desfăşurare a concursului pentru ocuparea funcţiilor de inspector şcolar general, inspector şcolar general adjunct din inspectoratele şcolare şi de director al Casei Corpului Didactic, din 2011. Se precizează astfel faptul că poate candida la concurs personalul didactic care îndeplineşte, cumulativ, următoarele condiţii: este membru în corpul naţional de experţi în managementul educaţional, este absolvent al unei instituţii de învăţământ superior (cu diplomă de licenţă), este personal didactic titular şi are gradul didactic I sau titlul de doctor, are o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin opt ani, a obţinut calificativul „foarte bine“ în ultimii cinci ani, nu a fost sancţionat disciplinar în anul şcolar curent. Totodată, candidatul trebuie să aibă o recomandare care să vizeze calităţile profesionale, manageriale şi morale din partea consiliului profesoral al unităţii de învăţământ sau din partea consiliului de administraţie al inspectoratului şcolar ori recomandarea senatului universităţii sau a organului de conducere a instituţiei în care candidatul îşi desfăşoară activitatea la data înscrierii la concurs, nu a desfăşurat poliţie politică şi nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere în învăţământ prin hotărâre judecătorească definitivă de condamnare penală, este apt medical pentru îndeplinirea acestei funcţii şi nu împlineşte până la data concursului vârsta standard de pensionare.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.