Preoții din toată țara se roagă pentru elevii în examene


Biserica Ortodoxă din România a inițiat în aceste zile un proiect educațional prin care preoții din toate parohiile vin în ajutorul elevilor care susțin examenele naționale-Evaluare Națională și Bacalaureat-prin pomenirea acestora la sfintele slujbe ale Sfintei Liturghii și Acatistului.

Potrivit profesorului Neofit Stănciulescu, inspector școlar disciplina ”Religie”, preoții vor face rugăciuni pentru elevii aflați în examen dar și slujbe. Chiar și părinții sunt rugați ca în aceste vremuri dificile să se roage pentru cei care trec prin încercarea examenelor. ”Astfel, preacucernicii părinți-anunță preotul Neofit Stăncilescu-vor săvârși în biserică miercuri, 10 iunie-pentru elevii de clasa a VIII-a și miercuri, 17 iunie-pentru elevii de clasa a XII-a, Acatistul Preasfântului și de viață Făcătorului Duh și Rugăciunea pentru reușită la examen. În cadrul acestor rugăciuni, se vor pomeni nominal elevii.”

Preoții vor informa profesorii și părinții că în duminica următoare se va face pomenirea elevilor la Sfânta Liturghie(14 iunie/21 iunie). În cadrul sfintei slujbe se vor rosti cererile speciale pentru luminarea minții, ajutor la învățătură și la susținerea examenelor pentru toți elevii.

La aceste slujbe, preoții vor invita cadrele didactice și părinții elevilor la biserică, respectând legile în vigoare cu referire la numărul maxim de persoane care se pot întruni, pe perioada stării de alertă. Rugăciunea de mulțumire va fi săvârșită în a doua duminică a lunii iulie, pe data de 12 iulie 2020, în cadrul Sfintei Liturghii.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.