Cu mască sau fără mască la examenele naționale?


Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar, a declarat la o emisiune tv că MEC ia în calcul ca în timpul examenului elevii care participă la examenele naționale să-și poate da jos masca. Acest lucru se va întâmpla la recomandarea Ministerului Sănătății. E cel puțin curios că nici un reporter nu a întrebat ce se întâmplă cu elevii care își scot masca voluntar, legislația nu spune nimic de astfel de cazuri.

Luminița Barcari a declarat: ” Conform ordinului comun, da. Dar în funcție de recomandarile pe care le vom primi ulterior, noi putem de exemplu să fim de acord cu scoaterea măștii doar în momentul în care copilul stă în bancă și redactează lucrarea. Dar v-am spus, în funcție de ce recomandări vom primi de la Ministerul Sănătății.

„Luăm în calcul și această posibilitate,  dar deocamdată noi respectăm ordinul comun și legea care spune că în spații închise persoanele trebuie să poarte mască”, a mai spus secretarul de stat.

Luminița Barcari a reamintit că elevii care nu pot participa la prima sesiune a examenelor naționale pot participa la cea de-a doua sesiune.

„Tocmai pentru a da posibilitatea tuturor acestor copii care în momentul desfășurării examenelor naționale se află ori izolati, ori confirmati cu Sars Cov 2, care în momentul în care vor să intre la exmaen au temperatura peste 37.3 grede  să poate și ei să susțină examenele naționale (…) li se va da posibiliattea să se prezinte la sesiunile speciale”, a mai spus Luminița Barcari.

Reamintim că măsurile pentru combaterea îmbolnăvirilor arată că purtarea măștii este obligatorie.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.