Gorjeanul Vlad Țîr admis la Oxford


Vlad Țîr, un absolvent al CNTV, a fost admis la Oxford în Marea Britanie. Acesta a fost invitatul jurnalistului Narcis Daju la Târgu-Jiu Tv.

Vlad Țîr a fost admis la University of Oxford. Elevul gorjean este și campion național la multe olimpiade, fiind vorba despre matematică, fizică și informatică. Vlad a povestit cum a reușit să ajungă să studieze la Oxford.
” Acest proces de admitere a început în toamna anului trecut. Toți cei care am vrut să mergem la facultăți în Anglia trebuia să aplicăm pe o platformă online. Acolo ne-am introdus toate datele noastre și să scriem o scrisoare de intenție, iar unul dintre profesorii noștri trebuia să ne elibereze o scrisoare de recomandare. După am susținut un examen de matematică și fizică la București, la începutul lunii octombrie. Apoi, o treime dintre aplicanți, am fost chemați la universitate pentru a susține trei interviuri. La o luna distanță, au ajuns și rezultatele, fiind admis. Am foarte bucuros. Nu cred că olimpiadele sunt un criteriu, ei testează ce ai în cap, nu ce ai făcut până în acel moment”, a spus Vlad Țîr, la Târgu Jiu Tv.
Elevul gorjean a vorbit și despre diferențele sistemului de educație dintre Marea Britanie și România.”Acolo, sistemul de educație este la un alt nivel. Profesorii de acolo sunt recunoscuți la nivel mondial. Elevii care ajung acolo sunt foarte buni, iar nivelul orelor de curs va fi altul, nu ca cel din țara noastră”, a mai spus Vlad Țîr.

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.